Најновије

ДАЧИЋ О ВЉОРИ ЧИТАКУ: Она је држављанка Србије!

Минстар спољних послова Ивица Дачић изјавио је данас да је Велика Британија подржала пријаву Вљоре Читаку против њега у Савету безбедности, али да су се томе успротивиле Кина и Русија и додао да се на њега жалила представница Приштине у САД-у која је, како каже, изрекла низ лажи о Србији и српском народу.

Ивица Дачић (Фото: mfa.gov.rs)

- Читаку се жалила јер сам показао њену крштеницу. Нисам жело да манипулишем њеним личним подацима већ сам говорио о томе да је она и даље држављанин Србије. А ако то не жели, треба да затражи отпуст из држављанства, што није урадила - рекао је Дачић новинарима у Москви.

Шеф српске дипломатије је казао да се Читаку жалила на то што је показао њену крштеницу, иако, како је истакао, она на свакој седници СБ цинично оптужује Србију за ''''разне измишљотине''''- колонизацију Косова, геноцид, силовање 20.000 Албанки... - 'Велика Британија, која је била председавајућа прошлог месеца, желела је да пошаље писмо и осуди то што сам урадио, али су се Русија и Кина успротивиле, тако да до тога није дошло - рекао је Дачић.

На констатацију новинара да су Албанци са КиМ масовно куповали пасоше у општинама у јужној Србији, Дачић је рекао да они то не морају да раде јер су држављани Србије и имају право на лична документа. - Ту је вероватно било речи о фалсификовању места боравка да би имали погодности ко што је путовање без виза. Не кажемо да Албанци са КиМ не треба да имају наше држављанство, већ констатујемо да га имају, а кажу да су независна држава - казао је Дачић.

Читаку је прошлог месеца поднела пријаву против Дачића јер је јавно показао њену крштеницу из 1990. године да би доказао да су документа Албанцима издавана и на српском и на енглеском језику.

Предлагао сам поделу као могуће решење косовског питања, али власти у Приштини прете ратом! Више о томе ОВДЕ.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА