Најновије

ПРОШЛИ КО БОСИ ПО ТРЊУ: Језиве исповести Босанаца који су били у Исламској држави, дао ћерку за спас они му је вратили трудну

У Суду БиХ у четвртак увече су од 21.30 до 23 сата, према предлогу Тужилаштва, одржана рочишта за одређивање притвора депортованим припадницима Исламске државе, који им је аутоматски предложен расписивањем потернице још 2016. године.

Илустрација (Фото: Јутјуб)

Оптужени су негирали кривицу. Тако је оптужени припадник ИСИЛ-а Емир Алишић из Сарајева за Истанбул, а затим и у Сирију отишао је 2013. године.

Казао је да је из Санског Моста, а да је из Завидовића са супругом и троје деце отишао у Сирију.

У суду је испричао да је имао намеру да се врати у БиХ, али није могао.

- Ја сам мислио да дођем, али нисам имао новца. Чекао сам да се потпише неки споразум. Предао сам се 22. фебруара ове године. Покушавао сам доћи. Породица је била самном – казао је Алишић.

Невероватно потресна је прича Миларема Бербића из Зенице. У Суду је рекао да се у Сирији није борио, него да је био грађевински радник.

- Отишао сам у Сирију да вратим кћерку. Нисам отишао да се борим. Понео сам нешто новца – казао је Бербић, а наводно му је кћерка остала сама јер јој је муж погинуо.

Када је већ отишао, како је додао, то му није било довољно новца да се врати у Турску па у БиХ.

- У Сирији сам био грађевинац у Катиби, то је као чета. Ја сам одржавао куће где су биле смештене породице. Поправљао сам воду, струју, агрегате... Када сам се могао вратити, повећала се цена на 1.500 долара по особи до Турске. Нисам имао новца – рекао је Бербић.

Будући да је нашао кћерку, како је казао преко једног „брата“ добио је понуду да их пребаци до Сирије.

- Понудили су ми да удам кћерку за неког човека који ће нас пребацити до Турске. С кћерком сам разговарао и након месец одлучили смо се и тако покушати. Преварио нас је, а кћерку ми је оставио трудну. Након тога је уследила предаја – казао је Бербић.

О новој офанзиви САА на југу Идлиба читајте ОВДЕ. Књигу руског геополитичара Александра Дугина “Четврта политичка теорија” можете наручити ОВДЕ.

Извор: Аваз

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА