Најновије

ПОЖУРИТЕ: Почела подела бесплатних улазница за Нову годину - "ОТМЕНО"

У оквиру манифестације Београдска зима 2019/20. и ове године биће организован програм НОВА ГОДИНА “ОТМЕНО” у Сава центру. У Великој дворани Сава центра публика ће слушати хитове класичне музике у извођењу врсних домаћих музичара, којима ће се придружити и ексклузивни гости из иностранства. На сцени у фоајеу испред Велике сале публика ће уживати уз латино, афро и реге програм популарног музичара Игора Винцеа.

Сава Центар (Фото: Јутјуб)

Подела бесплатних улазница почиње данас (20. децембар) на благајнама Сава центра, Дома омладине Београда, Народног позоришта и Коларчеве задужбине. Једна особа може узети највише две улазнице.

У организацији Дома омладине Београда и под покровитељством Секретаријата за културу Града Београда, наставља се омиљена традиција Београђана, бесплатан дочек Нове године у којем ће 31. децембра 2019. учествовати око 200 извођача. Ова чаробна новогодишња ноћ намењена је свим суграђанима и гостима Београда, који желе другачије да је проведу.

Програм почиње у 21 часова наступом Филхармоније младих “Борислав Пашћан”, са диригентом Ђорђем Павловићем, која ће извести програм класичне музике која је била инспирација за музику у познатим филмовима за децу – од Чајковског до Дизниј (П.И.Чајковски: Свита из балета “Крцко Орашчић”; “What’s up simphony” Свита из цртаних филмова Дизни продукције; П.И.Чајковски: Валцер из балета “Успавана лепотица”; Лео де Либ: Одломак из балета “Копелија”; Амилкаре Понкијели: “Игра сатова” из опере “Ђоконда”). За наставак новогодишње вечери, од 21.45х, ансамбл "Camerata Serbica", под диригентском палицом Александра Спасића из Љубљане, припремио је специјалан програм посвећен великом светском јубилеју: 250 година од рођења Л.В.Бетовена (Први став из Симфоније бр. 5 „Судбинска“; Концерт за клавир и оркестар бр. 1, гост Жан Пол Гаспариан, Француска; Романса за клавир и оркестар; Последњи став из Концерта за виолину и оркестар, гост Лана Тротовшек, Лондон; Финале). Нову 2020. годину публика ће дочекати уз звезде Опере Народног позоришта, којима ће се придружити међународни гости, и Уметнички ансамбл Министарства одбране “Станислав Бинички”.

На програму ће, од 23.15 до 00:45 бити популарна дела класичне музике, Пучинија, Моцарта, Вердија, Бизеа, Шостаковича и других композитора, у извођењу изванредних уметника: Сања Керкез сопран (Србија/Београд), Јасмина Трумбеташ Петровић сопран (Србија/Београд), Алмерија Делић мецосопран (Босна / Немачка), Дарио ди Виетри тенор (Италија), Микаел Бабајанyан баритон (Јерменија/Немачка), Константин Рител-Кобyлиански баритон (Украина / Израел), Ева Бодорова сопран (Словачка), Марy Мовсисyан сопран (Јерменија/Јереван). Диригенти: Родолфо Фишер (Чиле/Базел) и Ајуб Гулиyев (Азербејџан/Баку), редитељ Естебан Муњоз (Чиле/Берлин). Модератори програма ће бити Светислав Буле Гонцић и Теодора Томашев.

За љубитеље латино, реге и афро музике у холу Сава центра од 00.45х до 02.00х наступа Игор Винце & Хис Драм, Брас Енд Кејс. Игорову ауторску музику карактерише занимљив спој два изражена сензибилитета, са једне стране веома емотивних и опуштајућих балада и са друге врло ритмичних и експлозивних нумера. У његовој музици присутни су утицаји жанрова као што су реге, фанк, латин, афробит и соул. Осим несвакидашњег талента, Игоров музички израз значајно обогаћује сада већ велико искуство, које је стекао свирајући на најпознатијим бинама широм света са иконом афричке музике Фемијем Кутијем, и то као први музичар у бенду у историји фамиље Кути који није афричког порекла. Игор Винце изучавао је музику у Сенегалу, Бенину, Малију, Нигерији, Етиопији, Куби, Француској, Немачкој и Србији. Као талентовани инструменталиста наступао је са некима од највећих имена светске музике данас као што су Кезаја Џонс, Фатојамата Диавара, Феми Кути….

Прочитајте ОВДЕ   какав је то специјалан поклон добио Београд.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА