Најновије

СЛУГА СВИХ ГОСПОДАРА ПРОВОЦИРА СРБЕ! КОМШИЋ: Косово је независна држава и то је завршен посао!

Члан председништва Босне и Херцеговине Жељко Комшић изјавио је за РТК да упркос томе да ли постоји обострано признавање између БиХ и Косова, то је фактички завршен посао те да нема дилему да је Косово независна држава.

Жељко Комшић (Фото: Јутјуб)

"Како сада ствари стоје, морамо да сачекамо, иако немам дилему да је Косово независна држава", рекао је Комшић. Комшић је додао да иако нема договора о признању Косова у предсеништву БиХ он има право на лични став.

"Немам договора, али имам право на свој лични став. Нећу увек говорити оно што је договорено, јер нас је троје у Председништву БиХ, не значи да ми треба овлашћење Председништва да било шта кажем. У својим дипломатским поступцима морам се придржавати неких правила која вреде у БиХ. Понављам, за мене је Косово независна држава. То је већ завршен посао, само је питање када ће га други у региону прихватити", каже Комшић.

Што се тиче могућег споразума између Косова и Србије, Комшић је рекао да је све што се дешава с Косовом, посебно разговори Београда и Приштине, ствар њихових споразума.

“Али без обзира за шта се они договоре, не може постојати преседан за решавање проблема...“, рекао је Комшиц́. Истакао је да би учлањење БиХ и земаља Западног Балкана у НАТО био спас за регион.

Више о томе ОВДЕ.

Извор: РТК2

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА