Најновије

АМФИЛОХИЈЕ И СВЕШТЕНСТВО СПЦ БРАНЕ СРПСКЕ СВЕТИЊЕ, АЛИ МИЛО ИДЕ ДО КРАЈА: У четвртак Дан Д у скупштини! (ВИДЕО)

Законодавни одбор Скупштине Црне Горе је подржао предлог закона о слободи вероисповести, који ће се на дневном реду скупштине наћи у четвртак.

Амфилохије (Фото: Митрополија)

Пре почетка седнице испред скупштине су се окупили свештеници СПЦ предвођени митролополитом Амфилохијем. Затим је у храму Христовог Васкрсења служена литургија, после које су свештеници потписивали декларацију о јединству.

Свештеници и монаси предвођени митрополитом Амфилохијем протестовали су данас испред Скупштине Црне Горе пред почетак седнице Законодавног одбора, на чијем је дневном реду владин Предлог закона о вероисповести. Након тога упутили су се ка Храму Христовог васкрсења где ће бити потписана Декларација јединства.

Поред митрополита Амфилохија присутни су били и владика Јоаникије и Методије. Прочитан је проглас Световасилијевског сабора који је одржан у Никшићу. Испред зграде Скупштине Црне Горе постављене су заштитне ограде, а присутне су и полицијске снаге. Окупљенима се обратио митрополит Амфилохије.

У 10 часова је одржана и Света литургија у Храму Христовог васкрсења. Слоган за ово сабрање Српске православне цркве су речи Светог Петра Цетињског: „У имену Божјем је суд и правда.“

13.54 - Посланици владајуће већине у црногорском парламенту изгласали су дневни ред данашње седнице на којој ће се, између осталог, наћи и Предлог закона о слободи вероисповести, чијем усвајању се противи Митрополија црногорско-приморска и део опозиције. 

12.04 - Литургија завршена. Свештеници потписали Декларацију јединства.

11.00 - Законодавни одбор црногорског парламента подржао је данас гласовима вец́ине владин Предлог закона о слободи вероисповести. 

10.07 - У Храму Христовог васкрсења у Подгорици у току је Света литургија.

09.57 - Свештенство је стигло испред Храма Христовог васкрсења где је најављено потписивање Декларације јединства.

09.48 - Испред зграде Владе појачано је присуство полиције - ту су интервентна јединица и ватрогасци.

09.43 -  Митрополит Амфилохије рекао је да исказује поштовање посланицима и Одбору, уз позив да не донесу овакав Закон, а посебно се митрополит обратио посланицима исламске вероисповести, да буду уз православну брац́у.

Митрополит позвао опозиционе и посланике римокатоличке и исламске вероисповести да не учествују у расправи о Предлогу закона о вероисповести.

ПрочитајтеОВДЕ шта су бизарно урадили Милови посланици.

Извор: rs. sputniknews. com

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА