Најновије

Египат се спрема за учешће на Међународном сајму туризма у Београду!

Припреме за учешће Египта, земље партнера, на 42. Међународном сајму туризма 2020. године

Фото-Промо

Амбасадор Египта у Србији, Амр Алгувејли, састао се са државним секретаром за туризам при Министарству трговине, туризма и телекомуникација, Мирославом Кнежевићем, где су разговарали о првом учешћу Египта као земље партнер 42. Међународног сајма туризма, који ће се одржати у периоду од 20. до 23. фебруара 2020. године. Ово је уједно и највећи Сајам туризма у југоисточној Европи.


    Алгувејли је напоменуо да се састанак, такође, фокусирао и на могућност јачања туризма ка Египту, који је постао један од најтраженијих туристичких дестинација за туристе из Србије. Поред посете приморских делова Египта, за које је 90% туриста из Србије заинтересовано, сада би се могла укључити и посета многобројних културних дестинација, захваљујући успостављању директног лета за Каиро, овог лета, након 15 година. 


    Амбасадор Египта је додао да је на састанку разматрана могућност проширења активности које би, поред учешћа Египта на Сајму туризма, укључивале састанке високих званичника ради покретања Меморандума о сарадњи у области туризма, који је потписан између две земље 2010. године. Ово би подразумевало јачање сарадња у области речног туризма и плутајућих хотела, као и значај истраживања могућности унапређења сарадње у области цивилног ваздухопловства, које би допринело повећању броја путника у последње две године.


    Алгувејли је напоменуо да је државни секретар за туризам изразио жељу да Србија постане туристичка дестинација која би туристима из Египта могла понудити најпознатије ски центре и зимска одмаралишта, као и посете најпознатијим бањама Србије. Он је напоменуо и важност олакшавања процедуре за добијање виза за Србију туристима из Египта, која би се могла успоставити кроз организацију и гаранцију туристичких агенција.

Извор:Правда
 

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА