Најновије

ХАОС У СРПСКОМ ПАРЛАМЕНТУ! РАСПРАВА О ИСЛАМСКОМ ТЕРОРИЗМУ: Ни један православац није се у џамији дигао у ваздух вичући "за Бога и Исуса"

Они који су били у Калифату, у Исламској држави, нагласио је министар, јесу безбедносна претња више за вас него на мене јер, као што знате, они се на првом месту обрачунавају са муслиманима

Српски парламент (Фото: Јутјуб)

Посланик Јахје Ферхатовић имао је у дискусији примедбу што се у тексту Стратегије националне безбедности, која је данас пред посланицима, говори о исламском радикализму а не и о тој појави код других религија, на шта је министар одбране Александар Вулин одговорио да није забележен случај да постоји организована терористичка православна група која ће урадити нешто лоше и да ни један православац није ушао у џамију и дигао се у ваздух вичући "за Бога и Исуса".

Дакле не можемо да прихватимо то изједначавање и ја сам сигуран да ви као образован човек који воли своју религију не може да прихвати Исламску државу, не може да прихвати Калифат у Раки. То није могуће. казао је Вулин.

Они који су били у Калифату, у Исламској држави, нагласио је министар, јесу безбедносна претња више за вас него на мене јер, као што знате, они се на првом месту обрачунавају са муслиманима, "па онда када дохвате хришћане, ето и то врло радо, али на првом месту то раде муслиманима", саопстило је Министарство одбране.

Уопште немам дилему да је контрола свих повратника са сиријског ратишта од највећег интереса управо за Исламску заједницу у нашој земљи, казао је Вулин.

Додао је да што се тиче права за припаднике Војске, који се изјашњавају као муслимани, за њих су обезбеђена сва права.

"Имају могућност да клањају, да се хране у складу са својим верским законом, да у свакој касарни где их има одговарајући број имају и имама и место где могу да врше своје верске обреде. Ту смо веома одговорни и не бих волео да се ово сад претвори у расправу о тероризму или о религији, али морам да кажем - ужас Исламске државе није забележен нигде и не може да се пореди са било чим", рекао је министар Вулин.

Да ли су тужилаштву битна два минута с наплатне рампе Дољевац? Више о томе ОВДЕ.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА