Најновије

УЗНЕМИРУЈУЋИ СНИМЦИ НАЈКРВАВИЈЕ БИТКЕ ДО САДА: Немилосрдна кланица! Гине се на све стране, сваки метар пресудан! САА удари, џихадисти врате

Сиријска арапска војска (САА) заузела је стратешки град Јарјаназ, након кратке битке са џихадистима Хаџат Тахрир ал-Шама (ХТС), али муке се настављају.

Сирија (Фото: Јутјуб)

Према војном извору из сиријске војске, 25. дивизија специјалних снага успела је да успостави потпуну контролу над Јарјаназом након што су Хаџат Тахрир ал-Шам и њихови савезници напустили град у понедељак.

Јарјаназ је дуго био под контролом џихадиста и налази се у близини Марат ал-Нумана, што чини његово заузимање невероватно важним за Сиријску арапску војску.

Сиријска војска је скоро пред капијама Марат ал-Нумана на југоистоку Идлиба

Сиријска арапска војска (САА) наставила је напредовање на југоистоку провинције Идлиб, јер су њихове трупе заузеле више области од џихадиста.

Предвођена 25. дивизијом специјалних снага (раније "Тигрови"), Сиријска арапска војска најавила је према Ал-Гхадфаху након напредовања северно од Јарјаназа и источно од Кирбат Маратата у југоисточном Идлибу.

У исто време, 5. корпус сиријске војске и даље надире северозападно према аутопуту Идлиб-Хама јер желе да изолују друго турско посматрачко место у провинцији Идлиб.

Као резултат ових најновијих напредовања, Сиријска арапска војска се сада приближава капијама Марат ал-Нумана, који је најважнији град на аутопуту Идлиб-Хама.


У наредним сатима, Сиријска арапска војска ће покушати да заузме последње преостале градове и села под контролом терориста пре него што започну опкољавање Марат ал-Нумана.

Џихадисти и њихови савезници подржани од стране Турске поново су заузели град на југоистоку провинције Идлиб.

Према извештајима, џихадисти Хаџат Тахрир ал-Шама (ХТС) и Сиријска национална армија (СНА) подржани од стране Турске држе под потпуном контролом Ал-Гхадфах, који се налази северно од Јарјаназа у југоисточном Идлибу.

Извор из Сиријске војске рекао је да сам град никада није у потпуности ослобођен и да војници нису у стању да задрже ово подручје преко ноћи.

Ал-Гхадфах је важан јер је један од последњих градова пре јужних капија Марат ал-Нумана. И на крају, све док џихадисти контролишу Ал-Гхадфах, сиријска војска неће моћи у потпуности да осигура Јарјаназ.

Прочитајте ОВДЕ   све информације о стању у јужном Идлибу.

Извор: Ало

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА