Најновије

Више од милијарде са здравства преусмерено Путевима Србије!

Влада Србије донела је решење којим се укупно 1,7 милијарди динара пребацује са подршке Републичком фонду за здравствено осигурање и сервисирања спољног дуга Јавном предузећу "Путеви Србије”.

Вучић на отварању аутопута (Фото: Јутјуб)

Како се наводи у решењу Владе Србије, које је потписала премијерка Ана Брнабић, уместо за подршку РФЗО из буџета за 2019. пребацује се "Путевима Србије” 1,4 милијарди динара.

Још 300 милиона динара преноси се са сервисирања спољног јавног дуга, односно отплату страних камата, наводи се у решењу објављеном у Службеном гласнику.

Ова средства "распоређују се Министарству грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре, ради обезбеђивања недостајућих средстава потребних Јавном предузећу ‘Путеви Србије’ за одржавање мреже државних путева И и ИИ реда, као и за обавезе из члана 70. Закона о путевима”.

Ово није први пут да Влада Србије преусмерава средства са РФЗО – ове године је одлучила да се 60 милиона динара, колико је било намењено Фонду, потроши на међународну промоцију Србије у оквиру кампање „Србија ствара".

Влада је такође издашно помагала и ЈП "Коридори Србије”, са 500 милиона динара у новембру, 300 милиона динара у октобру и две милијарде динара у септембру.

Прочитајте ОВДЕ   каква је то катастрофа у најави.

Извор: Нова економија

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА