Најновије

СПРЕМА СЕ ОКРШАЈ АСАДОВЕ ВОЈСКЕ И АЛБАНАЦА! Најкрвавије брдо у Сирији фанатично чувају Шиптари! Најелитиније јединице су спремне! (ВИДЕО)

Сиријска арапска армија (САА) ове седмице је покушала да оствари напредак у североисточној Латакији, након што су их џихадистичке снаге у уторак одбиле.

Џихадисти (Фото: Јутјуб)

Сиријска војска је остварила тек мали напредак према Кабанију.

Сиријска арапска армија (САА) ове седмице је покушала да оствари напредак у североисточној Латакији, након што су их џихадистичке снаге у уторак одбиле.

Предвођена 42. бригадом 4. оклопне дивизије, сиријска војска је започела свој напад употребом тешке артиљерије и лансирајући ракете према џихадистичкој одбрани у северном делу планине Зувајкат.

Након тог налета артиљерије и ракета, сиријска војска је напала одбрану Туркестанске исламске партије (ТИП) и Хајат Тахрир ал-Шама (ХТС) у покушају да заузме брда у том подручју.

Према извештајима из провинције Латакија, Сиријска арапска војска успела је да заузме неке висове брда јужно од Кабанија након интензивне борбе са џихадистима.

Сиријска војска ће покушати да напредује даље према Кабанију у наредним сатима пре него што џихадисти поново не покрену контраофанзиву како би повратили подручја која су изгубили.

Руси заузели америчку војну базу! Више о томе прочитајте ОВДЕ!

Извор: Ало

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА