Најновије

ХАОС У СКУПШТИНИ ЦРНЕ ГОРЕ! Милогорци усвојили спорни Закон! Сузавац, туча и петарде! Ухапшени сви посланици ДФ (ВИДЕО)

Свих 18 посланика опозиционог црногорског Демократског фронта (ДФ) ухапшени су ноћас, након инцидента у Скупштини Црне Горе.

Туча у Скупштини ЦГ (Фото: Јутјуб)

Они су ухапшени и стављени у две полицијске марице, који су потом спроведени у Центар безбедности у Подгорици.

У црногорском парламенту ноћас је дошло до инцидента приликом гласања о амандманима ДФ-а на предложени Закон о слободи вероисповести. Сви амандмани ДФ-а су одбијени, а Андрија Мандић изјавио је потом да се седница о Закону о слободи вероисповести неће одржати док се обезбеђење не обрачуна с посланицима те странке.

"Седница се неће одржавати док се обезбеђење не обрачуна с нама. Стојимо им на располагању и да нас уз употребу силе избаце одавде. Ми добровољно одавде нећемо отићи. Спремно смо да погинемо за нашу цркву, ми то вечерас демонстрирамо", рекао је Мандић.

Он је казао да је било времена да се пронађе решење, а да је решење да се прихвате амандмани Митрополије црногорско-приморске јер ће то омогућити да у Црној Гори владају хармонија и мир.

Према незваничним информацијама Вијести, флашом у главу је гађан посланик СДП-а Ранко Кривокапић (СДП). Наводно је погођен и председник парламент Иван Брајовић. Петарду или највероватније сузавац бацио је неко у салу.

Претходно је Скупштина са 45 гласа за и једним уздржаним усвојила у начелу спорни закон, а потом је уследила расправа о амандманима, када је дошло до инцидента.

Прочитајте ОВДЕ шта је патријарх Иринеј рекао поводом дешавања у ЦГ.

Извор: Вијести

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА