Најновије

ШИПТАРИ МЕЂУСОБНО ЗАРАТИЛИ! ХАРАДИНАЈ ОПТУЖУЈЕ: Курти је преварант!

Вршилац дужности премијера Косова Рамуш Харадинај изјавио је да је Аљбин Курти преварант уколико је Глаук Коњуфца изабран за председника скупштине без претходног договора са Демократским савезом Косова, преноси Газета Експрес.

Рамуш Харадинај (Фото: Јутјуб)

Према његовом мишљењу, политички партнер не би требало да буде стављен пред свршен чин, а да се од њега потом тражи подршка.

Харадинај, који и даље предводи извршну власт до стварања нових институција, не искључује могућност нових избора.

Премијер у оставци сматра да је конституисање новог скупштинског савеза добро за земљу јер утире пут формирању нове владе.

Пема његовим речима партнери би требало да раде према договору, а не да се служе преварама.

“Није у реду да један партнер делује сам, доведе другог пред свршен чин, а затим тражи његову подршку. То је ствар избора, то се не врши силом, то се не може ником радити. Изненађен сам приступом господина Куртија. Партнери се третирају са поштовањем како би био постигнут кредибилан договор. Лично немам поверења у господина Куртија, рекао сам да је преварант и да ће бити фрустрирајући за грађане”, каже Харадинај.

Он додаје да је тешко претпоставити како ће процес тећи, али каже да постоји реална могућност за нове изборе, ако се у предвиђеним роковима не изграде институције.

“Ако Курти то не учини, председник одлучује на основу уставних овлашћења. Може да му додели мандат, а може и да замени кандидата који може доћи из победничке странке. Постоји могућност да мандат пренесе ономе ко има већину”, рекао је он.

Ево како је изгледао марш 3000 Никшићана ка Подгорици! Више о томе ОВДЕ.

Извор: Косово Онлајн

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА