Најновије

ВЕЛИМИР ЕРАКОВИЋ ЗА ПРАВДУ: Устала је Црна Гора Његоша и Светог Петра Цетињског

26. децембар дан је био дан Д за Српску цркву у Црној Гори. И Црногорци су предвођени епископима, свештеницима и монасима, цијелим црквеним клиром и показали, заједно са храбрим посланицима  Демократског фронта и вјерним народом да су ипак сачували здраво језгро Срба у Црној Гори. Да су ипак, српски спартанци и да овај пут неће ни корак назад.

Велимир Ераковић (Фото: Правда)

Пише: Велимир Ераковић

Коначно се сјетише Његоша који вапијаше за борбом за слободу говорећи “Шта је ово има неко доба те су наше горе умучале, не разлијежу ратним крицима. Почину ни рђа на оружје''.

Е да нијесу умучале показао је јуче народ, отпором, блокадом путева и сабирањем у што већем броју да се бране српске светиње. Показали су и посланици ДФ-а како поганом Бранковићевом кољену Милу Ђукановићу неће баш све проћи. Џаба му сва подршка запада и Ватикана, овај пут је поломио зубе на Српској православној цркви. Џаба му хапшење посланика и терор над народом. Овај пут је загризао тврд орах, а он је воћка чудновата. Лако се поломе издајнички зуби. Радује се данас Свети Петар Цетињски, Свети Василије, радосно звоне звона Пећке Патријаршије и Високих Дечана. Радује се свака искрена српска душа. Сад и да усвоји закон нема му никакву вриједност, нити може бити валидан.

Црногорци су показали да су најјачи кад је најтеже. Силом се не усвајају закони који важе. “Коме закон лежи у топузу, трагови му смрде нечовјештвом'” рече владика и би у праву. Поносна Црна Гора је устала и коначно све српске земље уз њу. Пашћеш са власти наследниче проклетог Секуле Дрљевића, то већ и сам видиш. Све што пада, паду је склоно исто онако како је рођењем Исуса Христа, рођен нови отпор теби малом, кукавици и слуги са којим је запад доста млатарао. Шта год да се деси, било какво зло ти ћеш бити одговоран за братски сукоб ако га буде. Црна Гора се буди, устаје из пепела као феникс и враће се себи.

Само напријед браћо и сестре Срби, пут ће бити тежак и трновит али ће нас на крају тог пута дочекат Свети Петар са својом небеском војском која је српство бранила на Мартинићима и Крусима, Његош са својим Огледалом српским и Свети Василије понос монаха. Сви радосно, јер је синоћ отпочео нови Термопилски кланац.

Са вјером у јединог и драгог Господа и молитвама Њему, побиједићемо. Другог избора немамо. Најбоље о томе каже велики српски писац Меша Селимовић “Човјек постаје слободан својом одлуком, отпором и непристајањем''. А још кад је уз то и добри Господ уз нас. Ко ће против нас?


 Прочитајте ОВДЕ шта је поручила Митрополија СПЦ после дешавања у Црној Гори.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА