Најновије

"ЦИЉ ЈЕ ПРОВОЦИРАЊЕ ИСТОЧНОГ МЕДИТЕРАНА": Либијци ударили на Ердогана: Не желимо турске трупе у нашој земљи

Спремност Турске да пошаље трупе у Либију је "неприхватљива" и такав би потез представљао нежељено уплитање у послове пријатељске земље, рекао је данас председник либијског парламента Агуила Салех.

Реџеп Тајип Ердоган (Фото: Јутјуб)

Салех је у заједничкој изјави са својим кипарским колегом Деметрисом Силурисом рекла да акције Турске повећавају тензије и дестабилизују шири регион, преноси АП.

Салех и Слиурис, такође су поновили своју осуду споразума о поморској граници који је Турска потписала са либијском владом са седиштем у Триполију, али коју либијски парламент није ратификовао, што је нужно, као "грубо кршење међународног закона лишено било каквог правног основа.

Према кипарској новинској агенцији, Салех је рекао да премијер Фајез Сараж није овлашћен да потпише никакав споразум сам, јер према споразуму о начину функционисања либијске владе, сваки споразум мора имати једногласно одобрење деветочланог председничког савета и захтева одобрење парламента.

Салех је рекао да је Ердоган искористио поделе унутар Либије, као и контролу Триполија од стране "терористичких група" да би се усвојили споразуми који омогућавају интервенисање у унутрашњим пословима Либије.

“Ердоган је у прошлости слао беспилотне летелице и оклопна возила, разлиците врсте наоружања, а недавно је најавио да ће послати трупе да се боре у Либији, рекао је Салех.

Према Салеху, Ердоганов циљ "је провоцирање земаља на источном Медитерану и мешање у њихове ексклузивне економске зоне без обазирања на суверена права тих земаља на мору и у ваздуху".

Прочитајте ОВДЕ коме Американци помажу да модернизује ловце Ф-16.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА