Најновије

КНЕЖЕВИЋ ПОЗИВА МИТРОПОЛИТА ДА ПРОКУНЕ МИЛА: Тражим од Амфилохија да не дозволи да Ђукановић испред Цетињског манастира налаже бадњак!

Посланик ДФ-а Милан Кнежевић истакао је та тзв. Црногорска православна црква (ЦПЦ) планира промоцију на Бадњи дан, јер председник ЦГ Мило Ђукановић, “како су чули у режимским кулоарима”, планира да се после 21 године први пут појави испред Цетињског манастира и да ће “као атеиста и безбожник желети поново да наложи бадњак”.

Милан Кнежевић (Фото: Јутјуб)

“Прошли пут се то догодило када је након покрадених председничких избора отишао на Цетиње и као безбожник наопачке наложио бадњак, не би ли послао поруку да има снажну подршку СПЦ, тадашњег патријарха Павла и нашег митрополита Амфилохија”, казао је Кнежевић.

Он је нагласио да су Амфилохија послушали и уздржали се од радикалнијег деловања и отпора у Парламенту, али да од њега тражи да не дозволи да Ђукановић испред Цетињског манастира налаже бадњак и да “прокуне и њега и његово потомство”, пошто је потписао Закон о слободи вероисповести,

Кнежевић је истакао да има право то да тражи и да очекује у име свих оних “страдалних људи и оних који су били и који ће бити на улицама да бране наше светиње и храмове”.

“Ја се можда нисам слагао када је подржао Мила Ђукановића, можда се нисам слагао када је држао опело живој српској Влади, можда се нисам слагао када је неке људе називао издајницима, али знам да је Мило Ђукановић издајник, знам да је он креатор оваквог закона и да је овде и постојала воља за преговором, али када су њега консултовали саопштено је: ”Морате изгласати вечерас закон по цену крви и у парламенту”, казао је Кнежевић.

Посланик Милун Зоговић је казао да нема попуштања и да се "ствар мора истерати до краја".

Мандић, Кнежевић и Зоговић пуштени су на слободу јутрос око три сата. Њима је синоћ, након саслушања у Основном државном тужилаштву, одређено задржавање до 72 сата.

Основно државно тужилаштво у Подгорици званично је потврдило да су посланици Демократског фронта пуштени на слободу након жалбе. 

Скупштина Црне Горе прексиноћ је усвојила Закон о слободи вероисповести. Ђукановић је раније данас потписао тај закон.

Прочитајте ОВДЕ како је Мило Ђукановић потписао спорни закон.

Извор: Вијести

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА