Најновије

Напад на Српску Православну Цркву као завршни чин против Срба у Црној Гори

За непријатеље Срба и Србије необично је важно да у нападима на нас предњаче управо припадници нашег народа. Завршни чин који мора да се обави уколико им буде дозвољено је одузимање имовине Српске Православне Цркве у Црној Гори као и формирање Црногорске православне цркве која би постала аутокефална. Просто је невероватно да атеиста толико упорно и предано ради на стварању ЦПЦ и затирању свега што је српско. Исто је радио Тито са стварањем македонске православне цркве и Анте Павелић са стварањем Хрватске православне цркве додуше не толико успешно као Тито. Овај сраман наставак антисрпске али и антинародне кампање у Црној Гори довешће до тога да ће се стећи услови управо за обарање Мила Ђукановића са власти у Црној Гори а самим тим и до краја једне ере потирања српског идентитета.

Срби (Фото: Јутјуб)

Пише: мр Владимир Пребирачевић, директор Српско-Руског центра “Мајак”

Сви ми Срби пореклом из Црне Горе осећамо то широм света. Малобројни су они који су интересом везани да остају уз овакву власт у Црној Гори која сваким својим потезом Србима и Србији али и самој Црној Гори наноси штету. Почевши од проглашења независности од Србије па преко признања независности Косова, преко гласања у Уједињеним Нацијама и за пријем Косова у Унеско али и Интерпол па све до уласка у НАТО иако је већинска Црна Гора у истраживању јавног мњења чак 80% била против тога. Свако чињење је било против интереса Србије али и сопственог народа јер национали инжењеринг иако траје већ дуго времена ипак неће на крају и успети.

Рецепт је већ давно познат. Прво се прави вештачка нација па се онда од српског језика прави матерњи па црногорски језик. Да парафразирам мудрог Србина из Црне Горе Матију Бећковића „Црногорски језик је једини страни језик који се говори на српском“.

Инстант језик и инстант вера су предуслов за проклетство које ће на поборнике и промотере ових бестијалних акција против сопственог народа безусловно пасти. Свети Сава је установио прву митрополију која слави ове године 800 година самосталности баш на том вековном српском простору па је данас комуниста у души и атеиста помислио да ће потезом златног пера на изгласану одлуку посланика оних који се ништа не питају и ништа не одлучују задати коначан ударац Српској православној цркви и Србима као народу. Да ли то ради по нечијем задатку или је то наталожено исконско зло у једном човеку које исијава своју мржњу над народом који га је чак и изабрао да води ову малу државицу.

Лидери опозиције у Црној Гори које је Мило често држао завађеним по систему старих Латина „Завади па владај“ имају јединствену прилику да овог непријатеља сопственог народа напокон скину са трона. Велику подршку сада морају имати и од свих Владика са подручја Црне Горе и од Митрополита Амфилохија.

Полицајац Милоје Шћепановић из Никшића који није хтео на свој народ и своју веру да диже руку или пендрек је дао отказ таквој срамној полицији. Тај потез је херојси потез у овим околностима посебно када се има у виду да неко ко је 30 година радио у полицији не преза и од оваквог чина који га ставља у изузетно лошу егзистенцијалну ситуацију. Он је светли пример који треба и остали да следе и да схвате да отказивање послушности једном моћнику може само да позитивно утиче на промене система у коме се налазе и да утиче на брз повратак на посао јер овај систем не може да опстане без силе.

Сви ми Срби треба да се придружимо молитвама Патријарха Иринеја и дигнемо глас против оваквог терора над Србима у Црној Гори и пружимо подршку и народу и свештенству у својој борби за опстанак. Највећа одговорност за опстанак српског народа је на опозиционим лидерима у Црној Гори али и на Митрополиту Амфилохију, Владикама Јоаникију и Методију који морају изнети највећи терет ове борбе а наде полажемо и у новог Амбасадора Србије у Црној Гори Владимира Божовића који мора имати снаге за заштиту српског народа у ова тешка времена.

Како Приштина покушава да формира “косовску православну цркву” прочитајте ОВДЕ.

Извор: majak.rs

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА