Најновије

Вучић: Имам и сан и план

Имам и сан и план и знам шта треба да радимо, али нам је драгоцена и потребна подршка међународних финансијских институција, рекао је данас председник Владе Србије Александар Вучић после састанка свог кабинета са представницима Светске банке, а потом и са амбасадорима земаља ЕУ.

Александар Вучић (Фото: Синхуа)

„Најважније је да грађани Србије разумеју да се земља налази на добром путу“, рекао је Вучић новинарима.
Он је истакао да Влада зна шта треба да ради, али да јој је драгоцена помоћ светских међународних финансијских институција у дефинисању начина на који то треба да се спроведе. „Учили смо овде, четири сата, четири сата смо разговарали са представницима Светске банке и 23 амбасадора“, рекао је Вучић.
Истичући значај подршке Европске уније, премијер се позвао на јучерашњу посету Клиничком центру у Нишу, где се и сам уверио да је та здравствена установа опремљена на светском нивоу.
„То смо урадили ми, влада је највише платила, највећи терет изнела, односно грађани преко владе, али, не бисмо могли све да урадимо без подршке ЕУ и Европске инвестиционе банке“, рекао је Вучић и додао да су то били „најјефтинији новци и најповољнији услови“. Давенпорт: ЕУ препознала важну улогу Србије у региону Шеф Делегације ЕУ у Србији Мајкл Давенпорт истакао је данас, након састанка амбасадора ЕУ са премијером Србије Александром Вучићем у Нишу, да ЕУ препознаје улогу коју има Србија у региону и да жели да допринесе напретку регионалне сарадње. Он је, на конференцији за новинаре, нагласио да је била посебна част њему и амбасадорима ЕУ да имају састанак са врхом српске владе у Нишу. Ниш је, како је истакао, значајна капија југа Србије, и амбасадори ЕУ су свесни да тај град може да одигра улогу покретача планова за раст. Давенпорт је пренео да су амбасадори земаља-чланица ЕУ имали одличну дискусију са премијером. Посебно је похвалио састанке премијера Србије и Албаније, Вучића и Едија Раме, током протеклих 48 сати. „Сви смо препознали изузетну улогу коју Србија игра у овом региону. Веома смо свесни састанака који су се одиграли у Београду и Нишу током протеклих 48 сати између влада Србије и Албаније, а посебно српско-албанског бизнис форума“, подвукао је Давенпорт. Извор: Танјуг/РТС

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА