Најновије

ДРАГАН ПЕТРОВИЋ: Вучић лаже, стање је катастрофално земља се распада?! (ВИДЕО)

Гост Славија инфо ТВ био је по трећи пут др Драган Петровић научни саветник у области друштвених наука. Одмах на почетку емисије Петровић тумачи читаву актуелну шпијунску аферу, почевши од снимка, преко јавног обраћања Александра Вучића па до јавног изјашњавања начелника аналитичке службе БИА, изневши јако занимљиве закључке о позадини ове афере.

Драган Петровић (Фото: Јутјуб)

По први пут, потпуно отворено, Драган Петровић је проговорио о своме саслушавању у просторијама БИА, откривши како су службеници Безбедносно-информативне агенције покушали да га обману и зашто, како се одвијало саслушавање, колико је трајало и ко је све осим њега био позван на разговор.

Као вишеструко школован и веома образован и информисан човек, објашњава правила модерне шпијунаже, закључивши: „Тачно разграничење између консултација, размене информација, професионалне комуникације и шпијунаже, јако је тешко установити.“

Гост открива тврдњу бившег заменика председника СРС Драгана Тодоровића, која одгонетава заштао је Војислав Шешељ пуштен из Хага. Драган Петровић говори о феномену политичке и интелектуале плашњивости, среброљубља, сујете и суштинског безидеолоштва, које доноводи до невероватних идеолошких обрта и издаје. Један од бројних примера које наводи јесте мало познат дедаљ из биографије министарке Јадранке Јоксимовић, која је према личном сведочанству Петровића, била некада главни уредник радикалског листа Велика Србија, а данас је министар за европске интеграције.

Драган Петровић закључује: „овде су исте личности у политици већ тридесет година, само мењају идеологије.“ У СФРЈ су формиране стуктуре антисрпске и проамеричке,  а њихови потомци и данас владају. Гост открива начин на који се млади интелектуалци врбују да постану свога рода издајници и како изгледа ток њиховог каријерног успона у држави Србији.

Петровић анализира дела власти напредњачке и износи тезу да је више Срба страдало под влашћу СНС, него у Јасеновцу!

“На читаву политичку сцену Србије гледа као на фарсу, у којој су политичари и из власти и из доброг дела опозиције марионете атлантистичких (Западних) центара моћи. Према томе, Вучић само глуми сарадњу са Русијом, а у тој илузији му помажу Мирослав Лазањски, Драгомир Анђелковић и други. Пита се Петровић, зашто Србија не потпише пакт о пријатељству са Руском Ферацијом, зашто не замолимо руску страну да уђе војском на север АП КиМ, попут дипломатског корака на који се одлучио сиријски председник Башар ел Асад, ако Вучић заиста сарађује са Русијом. Сваки дан нас режимски аналитичари сендвичари замајавају темама небитним за народ, као нпр. светском геополитиком, а не говоре о катастрофалном економском и социјалном моделу, о чему је забрањено причати у јавности. “

На крају емисије Драган Петровић закључује: „нама прети изумирање и на дуге стазе промена становништва.“

Прочитајте ОВДЕ  шта то Лазански најављује.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА