Најновије

ИЛИЋ ПОЗВАО СВЕ ЛИДЕРЕ ОПОЗИЦИЈЕ: Окупимо се око једног циља, а то је рушење Вучића!

Председник Нове Србије Велимир Илић позвао је све лидере опозиције у Србији да “закопају ратне секире” и да се окупе око заједничког циља, а то је рушење власти која је произвела највише афера у историји Србије. 

Велимир Илић (Фото: Јутјуб)

“Цела опозиција треба да се окупи око једног заједничког циља, а то је рушење ове власти која има највише афера у последњих 140 година колико постоји парламентаризам у Србији. Позивам све из опозиције да одмах престанемо са међусобним нападима без обзира да ли смо за изборе или за бојкот. Ми сви имамо заједнички циљ, а то је рушење Вучића. Када то урадимо и остваримо тај циљ онда ћемо за шест месци расписати регуларне, демократске изборе, а онда онај ко добије највећу подршку народа нека прави власт”, рекао је Илић.

Он је подсетио на све афере које су се догодиле у доба ове власти, а које како је рекао “једна другу затрпавају“. 

“Не смемо да заборавимо аферу Зоран Бабић када је страдала Станика Глигоријевић. Убиство Оливера Ивановића још није решено”, додао је он.

Он је навео да је афера “Јовањица“ једна од најсрамнијих афера државе и да је држава субвенционисала производњу марихуане. 

“Полицајац који је открио аферу мора бити заштићен. Једног дана један такав треба да води полицију и да открије и разреши све афере. Јовањица је највећа брука ове Владе. А штите се људи умешани у аферу јер су чланови фамилије људи са власти. То не сме никада више да нам се понови. Нико се не бави нити спомиње афере са изградњом аутопутева где се све ради без тендера. Преко тога се прелази као да се ништа не дешава и ако су сви докази достављени тужилаштву”, рекао је Илић. 

Он је додао да мора да се разреши и афера “лажних диплома” у којој се спомињу многи људи из власти од Синише Малог, преко Јелене Триван и Јоргованке Табаковић. 

“Толико је афера да смо неке скоро и заборавили, али ево подсетићу вас и на аферу око продаје ПКБ-а, аеродрома Београд, аферу са ЕР Србијом коју је бранио председник и рукама и ногама, афера око приватизације РТБ Бор, афере око изградње мини хидроелектрана. Шта је Никола Петровић у том целом систему? Ако већина јесте, ја нисам заборавио ни аферу Копаоник са изградњом нелегалног објекта, афера Врњачка Бања, никада није решено ко је и како куповао хотеле. Нисмо заборавили ни аферу са рушењем у Савамали“, казао је Илић. 

Он је оценио да су “све ово довољни разлози да падне Вучићева власт“. 

Потпредседник Нове Србије Зоран Стојковић истакао је власти није у интересу да обезбеди фер и демократске изборе, а да би то заправо било лако урадити. 

“Потребно је само уз мало воље средити бирачке спискове и отворити медије за опозицију. У тај процес треба укључити опозицију. Ми смо спремни да радимо на томе и да се у Србији обезбеде фер изори”, рекао је Стоковић. 

Мирослав Паровић један од чланова Народног блока, с којим је Нова Србија у коалицији, најавио је да од 10. децембра почињу акције те коалиције. 

Он је казао да ће акције бити усмерене на захтев да о уласку у “мали Шенген” одлучују грађани референдумски и нагласио да је циљ овог блока да “врати државу грађанима у руке“. 

“Акције почињемо од Чачка 10. децембра, затим ћемо бити у Новом Саду 24. децембра и у Београду 27. децембра“, најавио је Паровић.

Прочитајте ОВДЕ шта је адвокат Савић рекао о убиству гардиста.

Извор: Правда
 

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА