Најновије

КАДА ЈЕ ПЕНИС ПРЕМАЛИ? Мушкарци, обратите пажњу! Оволико центиметара вас дели до нормалне дужине поноса

Многи научници и истраживачи покушали су одговорити на питање многих жена и мушкараца - Која је просечна величина пениса.

Илустрација (Фото: принтскрин)

Портал Medical News представио је компилацију свих научних студија о величини пениса која може помоћи у добијању одговора.

С обзиром на све већу присутност бесплатне и лако доступне порнографије на интернету и пораст агресивних кампања фирми које обећавају повећање пениса, лако је схватити зашто је истина о дужини и опсегу мушких гениталија могла постати непознаница. Можда зато и не чуди чињеница да је повећана анксиозност код мушкараца због њихове мушкости.

Када је пенис премали?

У истраживању објављеном у Журналу Урологија анализиране су величине пениса 80 физички просечних мушкараца. Пениси су им мерени прије и након ерекције изазване лековима. Закључили су да се само мушкарци који имају дужину мању од четири центиметра када је пенис у стању мировања, или у ерекцији мању од 7,5 центиметара, могу сматрати кандидатима за повећање пениса.

Која је нормална или просечна величина пениса?

Истраживачи исте студије наводе како је просечна величина 8,8 центиметара у стању мировања и 12,9 центиметара у стању ерекције. Откривено је и то да величина пениса у стању мировања није повезана с величином пениса у стању ерекције.

Како би се открило колико пенис може пораст, урађено је истраживање на 200 турских мушкараца и утврђено је да се то не може предвидети на основу величине пениса у стању мировања.

Америчка студија која се ослонила на резултате 1.600 Американаца који су сами мерили величину пениса утврдила је како је просечна величина пениса у стању ерекције 14,2 центиметра, обим око 12,2 центиметра. У студији се додаје да на димензије пениса у стању ерекције могу утицати начин на који се мушкарац узбуди и да ли мушкарац користи стимулацију руком. Дали су и савет мушкарцима како да измере величину пениса. Потребно је да лењир поставите у препоне и мерите од почетка пениса до врха.

Женама је мање битна величина него мушкарцима

Чини се да је забринутост мушкараца да ли величина пениса задовољава жеље жена углавном погрешна. Овоме доприноси и то што из сопствене перспективе мушкарца његов пенис изгледа мањи него када га неко други посматра са стране.

У студији која је објављена у британском Журналу урологије наводи се како је 85 посто жена задовољно величином и пропорцијама партнеровог пениса, што је много више у односу на проценат мушкараца. Чак 45 посто њих верује да имају мали пенис. Док мушкарци више брину о дужини, жене више брину о обиму.

У студији у којој је учествовало 50 сексуално активних жена наводи се како је девет од 10 жена казало да им је обим пениса важнији за сексуалну сатисфакцију од дужине.

Жене не желе мушкарце с великим пенисом

Студија објављена у журналу Plos One у новембру 2015. године имала је нови приступ где су женама приказивали 33 величине пениса у 3Д моделима. Требале су да изаберу најпожељнију величину. Жене су у већини случајева изабрале моделе који су врло мало изнад просечне величине пениса.

Мали утицај претилости на величину пениса

Студија која је рађена у Саудијској Арабији показала је да БМИ индекс има малу повезаност с дужином пениса у стању ерекције. Пенис се може учинити краћим ако је особа дебља, али у суштини то није тако. Такође, мушкарцима је поручено да не морају бринути да ли ће се њихов пенис смањити током година. Разлика између мушкараца у 70-им и 20-им била је мања од једног центиметра.

Филмови за одрасле изазивају еректилну дисфункцију, депресију и анксиозност! Више о томе читајте ОВДЕ.

Извор: Вечерње новости

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА