Најновије

ЛЕЧИЋ: Хоће од нас да направе послушничку странку!

Демократска странка нема никаквог разлога да лаже, поручује Бранислав Лечић, функционер Демократске странке.

Лечић (Фото: Јутјуб)

У разговору за Српски телеграф министар културе из владе Зорана Ђинђића и несуђени лидер ДС направио је пресек стања у странци у којој се ових дана тресе сукоб између шефа те странке Зорана Лутовца и непослушних одбора.

Формиран је Грађански демократски клуб, у којем су пријатељи ДС. На списку је више од 30 истакнутих појединаца. Испоставило се да је списак лажиран. Бивши амбасадор Огњен Прибићевић и политиколог Филип Балуновић тврде да нису део тог клуба. Како то коментаришете?

- Како да вам кажем... Знам да Прибићевић није једини, али то ми се нимало не допада. То је апсолутно непотребно, ДС нема разлога да лаже.

Зашто се праве лажни спискови? Лутовац жели да представи да има већу подршку него што је то у реалности?

- Вероватно да се направи равнотежа, да људи од имена као подржавају причу, а унутра се не дешава ништа у складу са том подршком.

Распуштен је београдски одбор због непослушности. Да ли је тиме Лутовац ставио катанац на врата ДС?

- ДС ће без обзира на то у ком се политичком стању сада налази, а прилично је маргинализован, увек скупити снагу да се обнови. Он не може да буде угашен јер то значи да ће престати да постоји демократија у Србији. Ја сам дубоко убеђен у то и зато сам у њој.

Ко сноси одговорност за ово што се дешава?

- Вероватно сноси одговорност свако ко је изван, а демократског је опредељења. ДС не смемо да уништимо, странку морамо да подржимо. То је обавеза сваког демократе.

Да сте постали лидер ДС, да ли бисте дозволили да странка иде овим путем?

- Наравно да не бих, није ми то био циљ никада...

Јер овако се ДС утопила у СЗС, нико вас не схвата озбиљно...

- ДС не сме да изгуби свој идентитет, он је семениште демократије. Ако у њему нема демократије, како можемо да очекујемо да ћемо у ово друштво донети демократију.

Кад помињете демократију, ето, вама нису дозволили да говорите.

- Пошто смо имали два састанка, Главни одбор ДС и овај други ГО удружене ДС, у том другом сам ја говорио, а на првом нисам зато што нисам добио реч. Није добио реч или су га прекидали и Драгољуб Мићуновић. И не само он, прекидали су и многе друге. Принцип у коме се мишљење не може исказати је принцип који претвара целу причу у послушничку странку, у гласачку машину која никада није била ДС. Због тога је неопходно реаговати на време, не можемо ми да продајемо робу која је лажна. Оно што желимо у Србији морамо пре свега са собом да постигнемо.

На који начин ћете се изборити за јак ДС?

- Тако што ћемо пробудити своју свест и своје руководство натерати да ради оно што треба, а не нешто друго. Ја сам лојалан члан ДС, немојте да мислите да ја имам ту жељу да нешто рушим. Ја имам жељу да се идентитет ДС препозна и у сваком савезу, и у овој држави, и самостално.

Лукашенко доноси Србији “мигове”. Више о томе читајте ОВДЕ.

Извор: Српски Телеграф

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА