Најновије

ЛИДЕР ЛДП НАПАО КОРАКСА, А ОН МУ БРУТАЛНИМ ОДГОВОРОМ ЗАПУШИО УСТА: Жао ми је што је Чеда Јовановић пролупао!

Реакције око насловних страна Данаса и карикатура Предрага Кораксића Коракса не јењавају, а у нападу на овај лист предњаче таблоиди и лидер ЛДП Чедомир Јовановић.

Предраг Кораксић Коракс (Фото: Јутјуб)

Он је, између осталог, рекао да неки исфрустрирани људи гурају државу уназад и да такве насловнице нису новинарство.

“Ђилас плаћа Данас и то није новинарство. Сви смо данима у брлогу због срамних насловница. Нико нормалан у овој земљи то не може да разуме”, нагласио је Јовановић, према чијем мишљењу је и Коракс на платном списку Драгана Ђиласа.

“То су глупости. Немам никакве везе са Ђиласом, чак ни не подржавам његову политичку опцију. Знам га из студентских дана када се успротивио Милошевићу. Упознао сам га пре две године и то је све. Никада нисам био са њим у контакту”, истакао је Коракс.

Он је додао да не разуме острашћене реакције лидера ЛДП-а.

“Жао ми је што је Чеда Јовановић, како да кажем, пролупао. Не могу други израз да нађем. То је баш жалосно. Он је човек који је био чувар ватре, а који је ту ватру попишао. Раније сам га подржавао, чак сам био на неким његовим догађајима. Ишао сам да га подржим заједно са Латинком Перовић. Не разумем ове његове реакције. Заиста их не схватам и не знам шта му је мотив”, каже наш карикатуриста.

Коракс наглашава да никога не мрзи и да реакције на његове карикатуре нису нормалне.

“Што је једном приликом рекао Макавејев за моје карикатуре „и њих је нека мајка родила“. Тако се односим према свим људима које цртам. Према сваком имам емпатије и жао ми је због свега овога што се дешава. Мислим да је то дијагноза. Те реакције нису нормалне. Да се у тој мери, на такав начин глуми жртва, и да сви то подржавају”, наводи Коракс.

Управо због интензивних реакција лидера ЛДП-а, наш карикатуриста ће поновити своју карикатуру од пре годину дана, која, како каже, добро илуструје оно што је Јовановић сада.

Напредњаци и њихови коалициони партнери, подржани режимским таблоидима, од карикатуре на којој се председник Србије Александар Вучић сам поставља као мета испред празног снајпера, исконструисали су неистину да лист Данас позива на убиство председника, и то свакодневно понављају.

У читаву причу су убацили и председника Странке слободе и правде Драгана Ђиласа, упорно понављајући лаж да он финансира овај лист, пише текстове и наручује карикатуре. Најбизарнија реакција напредњака био је „Протест против насловница НИН-а и Данаса одржан у Нишу, Крушевцу и Лесковцу. На протесту су биле развијене велике пароле „Стоп крвавом сценарију“ и Ђиласе не убијај Србију“.

“Нећу да коментаришем бесмислице, од тога да планирам убиство Вучића па до плаћања Коракса, јер бих тиме прихватио да будем увучен у лудило које Александар Вучич креира”, каже Ђилас.

Према његовим речима, постоје битније теме којима би требало сви да се бавимо.

“Уништавање земље, преваранти са лажним дипломама на челним функцијама у држави, плате лекара са правим дипломама од 700 евра, ситуација у школама, криминалци као саставни део владајућег режима, однос Европе према свему шта се дешава су теме о којима треба да говоримо. И шта све можемо у року од шест месеци после пада Александра Вучића да у Србији променимо”, истиче Ђилас, позивајући јавност „да престанемо више да се пецамо на мамце које нам сваки дан бацају“.

Хајку на “Данас” поводом насловница и Кораксових карикатура, политички аналитичар Бобан Стојановић види као појачани наставак кампање против Данаса „сада само на још гори начин“.

“Смета им штасе пише и теме које се отварају и хоће да дискредитују Данас. А иза свега се крије скретање пажње са афера којих је све више, а које медији, грађани и опозиција сипају брзином муње, за разлику од припадника власти који на овакав начин хоће само да скрену пажњу”, закључује Стојановић.

Прочитајте ОВДЕ шта је Александар Лукашенко поручио Александру Вучићу.

Извор: Данас

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА