Најновије

ТАЧИ: Европа касни и чини грешке у региону!

Косовски председник Хашим Тачи, изјавио је у Бриселу да очекује да 2020. буде година "политичке стабилизације” Западног Балкана и оценио да је у том циљу неопходно потписивање правно обавезујућег споразума о пуној нормализације односа Београда и Приштине.

Хашим Тачи (Фото: Сајт председника Косова)

Хашим Тачи је рекао да су "визна либерализација за Косово, отварање преговора са Албанијом и Северном Македонијом и потписивање правнообавезујућег споразума о пуној нормализацији односа између Србије и Косова три конкретна корака ка стабилизацији региона".

Додао је да би споразум Београда и Приштине требало да доведе до "чланства Косова у УН и отвори ЕУ перспективу за обе земље".

Говорећи на годишњој конференцији о Западном Балкану у организацији "Пријатеља Европе", Тачи је критиковао приступ ЕУ Западном Балкану.

"Европа касни и чини грешке у региону", оценио је Тачи.

Према његовим речима, нејединство и оклевање ЕУ када је реч о проширењу отвара пут "популизму и национализму" у земљама региона, али и другим идеологијама "попут Русије" што, према његовим речима, подрива безбедност региона.

Позвао је истовремено САД и ЕУ да се координишу када је реч о Западном Балкану, али и дијалогу Београда и Приштине.

Тачи је оценио да Западни Балкан не сме да буде жртва појединачних планова земаља чланица ЕУ и додао да је "оптимиста, али не и ентузијаста" када је реч о самиту ЕУ- Западни Балкан у Загребу као преткретници у политици проширења и приступања Унији.

Приштини убиство Ивановића служи као средство за дестабилизацију Београда!  Прочитајте ОВДЕ  све детаље.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА