Најновије

ПРИЈАТЕЉСКИ РАЗГОВОРИ: Путин и Лукашенко договарају испоруке руског гаса и нафте Белорусији!

Председници Русије и Белорусије - Владимир Путин и Александар Лукашенко - упутили су захтев владама својих земаља да закључе уговоре о испоруци нафте и гаса у Белорусију. Ако уговори не буду закључени пре 1. јануара, владе ће разрадити привремену верзију услова за испоруку угљоводоника у Белорусију.

Александар Лукашенко и Владимир Путин (Фото: kremlin.ru)

- Председници су се договорили да у наредним данима повере владама да организују рад привредних субјеката са циљем закључивања уговора о нафти и гасу - наводи се у саопштењу прес-службе белоруског председника.

- У случају да се не разреше ова питања пре 1. јануара, према договорима шефова држава, чланови влада ће израдити компромисну, ​​привремену верзију, услова за испоруку нафте и гаса у нашу земљу до коначне одлуке председника - каже се у саопштењу.

Прес-служба је, такође, навела да ће се председници две земље "састати ако буде потребно да разговарају и донесу потребне одлуке, након божићних празника, средином јануара".

Како је објављено, 31. децембра 2019. године, истиче уговор за испоруку природног гаса Белорусији. Тренутна цена испоруке је 127 долара на хиљаду кубних метара гаса. Лукашенко је прошле седмице рекао да руска страна предлаже повећање цене гаса на 152 долара на хиљаду кубних метара.

CNN напао Путина! Више о томе ОВДЕ.

Извор: Медији

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА