Најновије

АСАДОВУ ВОЈСКУ ЧУВА И РУСКО И КИНЕСКО НАОРУЖАЊЕ! ЈИЛ-1 системи са Далеког истока стигли у Сирију!

Руски информативни канал објавио је ове недеље снимак на којем се приказују снаге Сиријске арапске армије (САА) у близини руских и кинеских система противваздушне одбране.

Кинески радарски систем ЈИЛ-1 (Фото: Јутјуб)

Према руском ваздухопловном издању “Аvia.pro”, кинески радарски систем ЈИЛ-1 примећен је са Сиријском арапском војском на снимку који је објавио руски Канал 1.

„Канал 1 објавио је јединствене видео кадрове из северног дела Сирије, на којима су искусни специјалци приметили не само системе противваздушне одбране руске производње Панцир, већ и кинески ЈИЛ-1, који је у великој мери проширио могућности сиријске противваздушне одбране системима “, известила је “Avia.pro”.

У тој публикацији наводи се да је руски систем за противваздушну одбрану Панцир интегрисан са кинеским радаром ЈИЛ-1, који значајно повећава радијус детекције ваздушних циљева, нарочито ефикасног домета за откривање аеродинамичких циљева до 450 километара.

ЈИЛ-1 се такође може интегрисати са руским системом противваздушне одбране С-300, који је у Сирију испоручен прошле године.

Није јасно када је кинеска ЈИЛ-1 стигла у Сирију, нити је Сиријска арапска војска коментарисала наводно распоређивање ових радара.

Како су Украјинци мучили заробљене Русе, сазнајте ОВДЕ.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА