Најновије

УМЕСТО НОВОГОДИШЊЕГ ВАТРОМЕТА, ЗАПАЛИЛИ СУ АМБАСАДУ САД! Букти црни дим, демонстранти упадају, чују се и пуцњи! (ВИДЕО)

Десетине бесних присталица ирачких Шиита упали су у амбасаду САД у Багдаду, тако што су развалили врата. Према речима сведока бачен је сузавац и чују се пуцњи.

Ирачки Шиити (Фото: Јутјуб)

Агенција АП преноси да се у унутрашњости види ватра, као и да је најмање троје америчких војника на крову зграде.

За сада није јасно шта је изазвало пожар, али се наводи да испред зграде стоји мушкарац који помоћу мегафона узвикује да се не улази у зграду и да је "послата порука".

Неколико хиљада особа окупило се раније испред зграде да би тако изразило негодовање због америчких ваздушних напада у којима је убијено 25 припадника шиитске војске.

Окупљени узвикују "доле САД" и "смрт САД" и бацају пластичне боце и каменице на зид амбасаде. Додаје се и да су црним спрејом ишарали зидове, а црвеним прозоре у знак подршке војци Хезболаха.

"Затворено у име отпора", пише на графитима на зидовима. Поједини учесници носе војне униформе и поставили су шаторе испред амбасаде.

Евакуисан амбасадор САД и особље

Амбасадор САД у Багдаду, као и особље амбасаде, евакуисани су данас из зграде због протеста који се одржавају испред зграде, саопштили су званичници из Министарства спољних послова.

Хиљаде Ирачана и припадника војске окупило се данас испред главног улаза у америчку амбасаду у Багдаду како би изразили протест због ваздушних напада америчке војске у којима је убијено 25 бораца шиитске војске у Ираку.

Поједини учесници бацају камење на капију, док други узвикују "Не Америка" и "Не Трамп" и носе заставе Хезболаха, наводи Ројтерс и додаје да су ирачке специјалне снаге распоређене око улаза како би спречиле улазак у амбасаду.

Међу учесницима су и лидери појединих војних групација.

Агенција АП преноси да су поједини учесници зграду амбасаде гађали пластичним флашама и да су разбили видео камере које се налазе на амбасади.

Немачка је могла да победи у Другом светском рату да није напала Русију. Више о томе читајте ОВДЕ.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА