Најновије

АЛЕКСИЋ О АФЕРИ КОЈА ТРЕСЕ СРБИЈУ: Власник "Јовањице" био с Вучићем на привредном форуму у Москви! (ФОТО)

Потпредседник Народне странке Мирослав Алексић изнео је у Скупштини Србије, како каже, нове доказе о повезаности државног врха са Предрагом Колувијом, власником имања "Јовањица" на којем је пронађено 650 килограма марихуане спремне за продају и још скоро четири тоне у сировом стању.

Мирослав Алексић (Фото: Јутјуб)

Он тврди да је Колувија више пута био члан привредних делегација које су са председником Александром Вучићем путовале у иностранство, а да се органско поврће са имања извозило у Русију под условом да српско министарство пољопривреде контролише пластенике.

Алексић је рекао да је Колувија учествовао на привредним форумима 2015, 2016. и почетком 2019. године у Москви, Казахстану и Београду.

"Питаћу Александра Вучића да ли се сећа свих делегација привредних које је предводио по свету, а у којима је један од привредника био Предраг Колувија. Ово је фотографија и агенда Привредне коморе Србије са руско-српског бизнис форума који се одржавао у Москви 27. октобра 2015. Ту делегацију је предводио Александар Вучић заједно са још неколико ресорних министара, а један од чланова српске делегације био је и Предраг Колувија, односно директор предузећа Јовањица”, рекао је Алексић.

Алексић је додао да је Колувија био представљен као привредник и на српско-словеначком пословном форуму, одржаном у Београду 28. јануара 2019.

Потпредседник Народне странке је као доказе за своје тврдње показао фотографије званичних агенди тих скупова на којима је Колувија наведен као један од учесника.

"Колувија је близак СНС-у и у просторијама те странке је држао предавања о узгоју органске хране, а говорио је и на скупу којем су присуствовали члан Градског већа Београда Драгомир Петронијевић и помоћник градоначелника Зрењанина Душко Радишић", рекао је Алексић и показао фотографије на којима је Колувија са тим функционерима СНС-а.  

Он је истакао да се министар пољопривреде Бранислав Недимовић често виђао са Колувијом, а да је Министарство пољопривреде издало "Јовањици" дозволу за узгој индустријске конопље. "Колувија је извозио органску храну у Русију и Белорусију, чији су органи овластили српске инспекције да проверавају услове на 'Јовањици'. Како је могуће да српске инспекције нису приметиле 65.000 стабала марихуане и матичне биљке старе и по пет година. Мора бити испитана и одговорност Министарства пољопривреде", рекао је Алексић.

Прочитајте ОВДЕ шта је открио Мирослав Лазански.

Извор: Н1

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА