Најновије

АМЕРИЧКИ АМБАСАДОР ПОДРЖАВА ВУЧИЋА? Ентони Годфри се огласио поводом бојкота избора!

Амбасадор Сједињених Америчких Држава у Србији Ентони Годфри каже да би евентуални бојкот избора дела српске опозиције лишио многе гласаче да изразе своје мишљење, што, како мисли, није продуктивно.

Ентони Годфри и Александар Вучић (Фото: predsednik.rs)

- Мислим да то није фер и да није продуктивно. Више бих волео да ти људи, политичари, имају прилику да слободно изразе своје мишљење кроз учешће у телевизијским емисијама да би директно представили гласачима шта су њихови циљеви за Србију, како би гласачи могли да донесу исправну одлуку - рекао је Годфри за нишки портал Јужне вести.

Он је додао да би било неприкладно за америчког амбасадора или страну амбасаду да буде посредник у дијалогу око избора, као и да улога међународне заједнице није да наступа као политички актер у Србији.

С друге стране, како је рекао, САД су "забринуте" због окружења у којем ће се одвијати избори и тај став су, наводи, пренели и Влади Србије.

- Блиско сарађујемо са мисијом ОЕБС-а и очекујемо да ће Канцеларија за демократске институције и људска права (ОДИХР) послати посматрачку мисију чим се распишу избори. Моје очекивање је да ће они бити критички настројени о предизборном окружењу - нагласио је он и додао да "уколико Влада жели да буде виђена као легитимна, требало би да осигура да избори који доносе власт буду фер".

Више легитимитета који Влада има, носи и више ауторитета, закључио је амерички амбасадор.

Пекинг тежи глобалној доминацији! Више о томе ОВДЕ.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА