Најновије

ЂИЛАС: Не краду само докторате, већ и будућност Србији

Живимо у земљи апсурда у којој власт штрајкује глађу, а сада организује и демонстрације против опозиције, у којој један министар фалсификује диплому, други краде докторат, а сви заједно краду будућност Србији, рекао је председник Странке слободе и правде Драган Ђилас у Лозници.

Ђилас (Фото: Јутјуб)

Како се наводи у саопштењу те странке, Ђилас је рекао је да је апсурдно и то што власт убеђује људе да треба да буду срећни што имају плату од 30.000 динара са којом се једва преживљава као и то што држава помаже да из Србије оду људи који су јој потребни.

Ако се тако настави, оценио је Ђилас, за пар година неће имати ко инекцију да нам да, јер Национална служба за запошљавање организовано шаље наше медицинске раднике у Немачку.

Ђилас је казао и да је бесмислено то што је наше налазиште литијума, које је највеће у Европи, дато странцима, па они руду извозе, уместо да „Србија од тога производи батерије за електричне аутомобиле који су будућност“.

„Не могу странци да буду власници рудника, воде, земље. За ту земљу наши преци газили су албанске планине, гинули су на Церу, а сада је неко дошао на власт и досетио се да је да Арапима. Чак 32.000 хектара дато је двема арапским фирмама, а продаће још 300 хиљада. Нико нема право то да ради“, казао је Ђилас.

Будући да садашња власт не гради готово ништа, осим што Весић „преврће коцке по Тргу Републике“, где су онда паре, упитао је Ђилас.

„Уграде се по 60 одсто у грађевинске послове, по 75 одсто у компјутерске бизнисе. Кад то зауставимо, са тим парама променићемо Србију без проблема“, поручио је Ђилас и додао да се након власти која је близу, мора успоставити нови систем – систем у којем се новац неће расипати на бесмислене пројекте и које ће појести корупција, већ ће се улагати у људе.

За председника Иницијативног одбора ССП у Лозници изабран је Мирослав Грујичић који је поручио да је ова општина данас, као и остатак Србије, понижена и уцењена, наводи се усаопштењу те странке.

„Просечна пензија у Лозници је 20.300 динара, а просечна плата 42.750 динара. Огромне су социјалне разлике, огроман је број људи на такозваном флексибилном запошљавању, а са угроженим категоријама најлакше се манипулише. Ова власт не схвата да бити власт не значи узети слободу људима, већ управо супротно – обезбедити слободу. Обећавамо – ослободићемо уцењене, понижене, прогоњене“, поручио је Грујичић.

Француска је изгубила контролу над 800 енклава, слично као и Србија на КиМ 1998! Више о томе читајте ОВДЕ.

Извор: Данас

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА