Најновије

ЂИЛАС ПИСАО ЕВРОПСКОМ ПАРЛАМЕНТАРЦУ: Господине Вебер, да ли сте свесни у којој и каквој сте држави били?

Председник Странке слободе и правде (ССП) Драган Ђилас упутио је данас писмо Манфреду Веберу, председнику групе Европске народне партије (ЕПП) у Европском парламенту, који је у оквиру делегације ЕП био у радној посети Србији и упитао га да ли уопште зна у којој је држави боравио.

Драган Ђилас (Фото: Јутјуб)

Ђилас је у писму указао да је велики део грађана Србије са "огромном неверицом" слушао Веберове изјаве како дели вредности и идеје борбе за независне институције, владавину права и слободне медије са Александром Вучићем, посебно зато што је један од угледних лидера ЕПП који је из принципијелних и вредносних разлога гласао за суспензију Фидеса Виктора Орбана из ЕПП.

"Зато је за многе била шокантна ваша изјава, дата само три дана пошто је Александар Вучић рекао да једини независни дневни лист и један од три слободна недељника спремају његово убиство. Спремају убиство због једне фотографије и једне карикатуре које су објавили", навео је Ђилас у писму, које је пренела ССП.

Он је упитао Вебера да ли заиста дели вредности као што је борба за слободу медија са човеком који је изговорио тако нешто, који је организовао најстрашнију могућу кампању против новинара и карикатуриста, против опозиције.

Ђилас је додао да је Вебер говорио о вредностима као што су људска права, независне институције и владавина права.

"Да ли заиста делите вредности са човеком који је направио државу у којој се убијају и пребијају политички противници, студенти, у којој се деца избацују из обданишта због политичке припадности родитеља, професорке остају без посла у школама јер неће да уђу у СНС, где се уговори о раду не продужавају ако не донесете још пет гласова за СНС", упитао је Ђилас Вебера.

Према Ђиласу, изјаве о економском напретку и добром програму који ће спречити егзодус људи представљају ругање свакоме ко је морао да оде и њиховим продоциама које су остале.

"Ако ви тврдите да су европске вредности ово што Александар Вучић ради, онда сам ја, борећи се за Србију у Европској унији, већ 30 година у озбиљној заблуди", навео је Ђилас.

Прочитајте ОВДЕ шта је Драна Ђилас рекао на трибини у Лозници.

Извор: Фонет

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА