Најновије

НОВА ШИПТАРСКА УЈДУРМА! Србин осуђен на две године затвора зато што је рекао да је злочин у Рачку измишљен!

Бивши министар управе и локалне самоуправе, Иван Тодосијевић, осуђен је неправоснажно на две године затвора зато што је за злочин у Рачку рекао је да је измишљен.

Иван Тодосијевић (Фото: Јутјуб)

Пресуда Тодосијевићу, бившем представнику српске заједнице у приштинској влади, изречена је данас на основу оптужнице која га терети за "подстицање на националну, расну, верску или етничку мржњу, поделе или нетрпељивост", јавила је КТВ.

Председавајући судија Муса Коњели рекао је да ће извршење затворске казне бити извршено након што пресуда постане правоснажна.

Суђење Тодосијевићу, који је функционер Српске листе, почело је пре два дана у Основном суду у Приштини.

Оптужница против Тодосијевића је подигнута звог тога што је он поводом 20-годишњице од НАТО агресије на церемонији у Звечану рекао да је "повод за агресију на нашу земљу била такозвана хуманитарна катастрофа на простору Косова и Метохије, измишљени Рачак".

"А, управо су ти шиптарски терористи који су све то измислили, чинили највећа злодела на Косову и Метохији, за која нико до дан данас није одговарао. Чинили су злочине пре НАТО агресије, убијали добре српске домаћине на свом радном месту. Свој крвави пир наставили су и током агресије, а након тога и доласком такозване мировне мисије на Косово и Метохију”, изјава је Тодосијевића због које је почетком априла против њега покренута истрага.

Пре тога тадашњи косовски премијер, Рамуш Харадинај, сменио га је са функције министра због “говора мржње и вређања жртава Рачка”.

Тодосијевић се на суђењу изјаснио да се не осећа кривим, а његов адвокат, Небојша Влајић, затражио је ослобађање од оптужби.

Иначе, Тодосијевић је на последњим изборима за косовски парламент изабран за једног од 10 посланика Српске листе.

Прочитајте ОВДЕ како Шиптари спремају напад на Газиводе.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА