Најновије

Немачки индустријалци су створили евро како би колонизовали Европу али им сада долази коначна пропаст! Ово се дешава...

Криза у Европи ће доћи из Немачке, која је ушла у период политичке кризе, а која, све до сада, није експлодирала.

Ангела Меркел (Фото: Јутјуб)

Пише: Том Луонго

Стварање евра, као валуте, иницирали су немачки индустријалци тражећи предност коју би им донела једна валута.

Јединствени курс подцењује вредност индустријских субјеката северне Европе, истовремено прецењујући производне капацитете Јужне Европе.

Штавише, подиже ефективни квалитет дуга тих земаља далеко изнад тржишне стопе. То им је омогућило да се задужују по далеко нижим стопама него што би икада могли.

То је довело до тога да данас сведочимо огромним унутрашњим неравнотежама које су створиле ове економије, додатно урушиле њихов производни капацитет и конкурентност и оставиле их у огромним дуговима који се затим користе као додатно средство за одузимање последњег богатства земље када дође до неизбежне кризе и када дуг мора да се реструктуира.

Јер ефекти јединствене валуте су у потпуности предвидљиви. 

Немачка се, међутим, никада није одрекла свог меркантилистичког начина размишљања. Радије је продавала Шпанији и Грчкој БМВ и порше, позајмљивајући им новац по сниженим каматним стопама.

А онда, када рачуни дођу на  наплату, треба штедети како би се дуг вратио.

Зато је Немачка данас труло средиште распадајуће европске империје. И зато ће сви, укључујући Немце, сада постати сиромашни, како се планински ланац ненаплативих дугова урушава.

Царства увек труну изнутра

Велика новост је да је коалицијски партнер Ангеле Меркел, социјалдемократе (СПД), управо изабрао ново руководство које је непријатељски расположено за владајућу коалицију, јер они криве Меркелову за њихов колапс као националне политичке силе. То доводи у опасност њену политичку будућност или јој, у најмању руку, осигурава још мању контролу над немачком владом.

Последњих неколико месеци видели смо како су тржишта генерално предахнула након што су Фед и ЕЦБ ушле како би обезбедиле ликвидност. Али то не поправља основне проблеме, већ их само одлаже још неколико месеци.

Немачка мултигенерацијска меркантилистичка империја достигла је врхунац. Не може ићи даље без препуштања политичког терена остатку Европе или напуштања саме идеје која је створила царство, пре свега, евра.

То је централни проблем који је у сржи европског пројекта.

 

Наши специјалци ће проћи сурову обуку коју ће водити моћна Путинова јединица. Више о томе читајте ОВДЕ.

Извор: Webtribune.rs

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА