Најновије

ОБРАДОВИЋ: Нема сумње да је Крим део Русије као што је Косово део Србије

Онима који живе у Европи нису потребни сукоби већ партнерство са Русијом, рекао је лидер Двери Бошко Обрадовић у разговору са руском делегацијом, коју предводи посланица Думе и заменица Одбора за спољне послове Наталија Поклонска.

Обрадовић (Фото: Јутјуб)

„Европа нема интерес да се конфронтира са Русијом, напротив, постоји низ тема око којих се најближе може сарађивати, посебно у сфери економије и енергетике, што данас препознају бројни европски политичари и привредници који се залажу за прекид санкција према Руској федерацији“, рекао је Обрадовић.

Он је изразио пуну подршку територијалном интегритету Русије јер, према његовој оцени, „нема сумње да је Крим део Русије“, као што је Косово и Метохија део Србије.

„Настављамо наше пријатељство са драгим гостима и сигуран сам да ће наша сарадња само напредовати“, рекао је Обрадовић.

Заменик председника Савета министара Републике Крим Георгиј Мурадов истакао је да је разлог њиховог доласка врло значајан, јер се сутра у Руском дому одржава прва међународна коференција о „признању права народа Крима да се врати под окриље отаџбине Русије“.

„Поновио бих поруку, Крим је Русија, Косово је Србија“, нагласио је Мурадов. Како се наводи у саопштењу Двери, Поклонска је истакла да су Крим и Севастопољ „заиста Русија“.

„Ми смо победили блокаде које смо имали. Желим да пожелим и Србији и Русији, па и Украјини да процветају, да сви уживамо и базирамо се на хришћанским, европским вредностима“, истакла је Поклонска и додала да се нада да наступа нова етапа у развоју Европе.

Која је тајна успеха Владимира Путина прочитајте ОВДЕ.

Извор: Фонет

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА