Најновије

ОДМАХ СУ ТЕСТИРАЛИ НАЈБОЉИ ПВО НА СВЕТУ! Превазишло је сва очекивања: Турци презадовољни са С-400

Недавно је у ширем рејону главног града Анкара реализовано тестирање радарских компоненти далекометног система ПВО/ПРО С-400 „Тријумф“. У овој провери која је трајала сатима, учествовали су ловачки авиони турског ратног ваздухопловства F-16 и F-5. Резултати овог тестирања су оставили изузетан утисак на припаднике турске војске. Турци желе да набаве допунску количину ових моћних система противваздухопловне одбране.

С 400 (Фото: РИА)

Два ловачка авиона F-16, један F-4 и борбени хеликоптер су се готово осам часова константно налазили у ваздуху приликом тестирања радарско-осматрачких компоненти система С-400. Њима је том приликом асистирала и летећа авио-цистерна која је у ваздуху реализовала операцију допуне горивом ових апарата. За то време извршен је комплетан спектар ваздушних налета ка позицијима где се налазио комплекс С-400. Ваздушни циљеви су летели на различитим висинама и из практично свих праваца, масовно користећи маневре за избегавање непријатељских радара. Интензитет тестирања је у појединим фазама превазилазио и она која се спороводе у Русији. За све то време ангажована техника је беспрекорно функционисала, а њени резултати када је у питању детекција и захват циљева су превазишли сва очекивања, наводе добро обавештени извори.

Један од најважнијих сегмената ракетног дивизиона С-400 су средства борбеног командовања. У њега спада командни пункт 55К6Е и аквизицијски осматрачки радар 91Н6E ефективног домета и до 600км. У оквиру овог сегмента постоји и проширење које чини допунска радарско-осматрачка станица 98ZH6E и 96Л6Е (овај представља радар за универзалне задатке) који су специјализовани за детекцију циљева са смањеном радарском рефлексијом на великим даљинама и висинама (100км+), укључујући и специјални покретни торањ 40В6М за откривање циљева на малим и ултра-малим висинама.

Захваљујући одличној електронској избалансираности целог система који обезбеђује висок степен аутоматизације, један ракетни дивизион може једновремено да нападне на десетине непријатељских циљева различитог типа, на разним даљинама и висинама. С-400 „Тријумф“ је у стању да са две ракете у практично 100% вероватноћи уништи циљ који лети хиперзвучном брзином (4,800 м/сек.).

Укратко, данашања војна индустрија још није измислила одговарајуће наоружање (осим интерконтиненталних балистичких ракета и циљева у космосу/сателити) које може да савлада овај систем. Наредна генерација ПВО/ПРО система С-500 „Прометеј“ треба да дА јасан одговор и на ова питања.

Према писању руског интернет портала Интерфакс, Турска је заинтересована да набави допунску количину ракетних система С-400 „Тријумф“. Ово је медијима изјавио директор Федералне службе за међународну војно-техничку сарадњу Дмитри Шугаев. Нови купопродајни уговор између две државе треба да буде потписан наредне године. Паралелно са тим се воде и преговори око набавке најмодернијих руских ловачких авиона за потребе турског ратног ваздухопловства.

Руски противваздухопловни ракетни систем С-400 „Тријумф“ намењен је за борбу против свих савремених и перспективних средстава ваздушно-космичког оружја. Његов максимални хоризонтални домет је око 400км (ракета 40Н6Е), док по висини делује и до 35км.

Формацијски, у оквиру једног дивизиона се најчешће налазе 2-3 батерије овог система, са укупно 8-12 транспортно-лансирних јединица. Дакле, један дивизион у свом саставу има 48 ракета спремних за моментално дејство. Цео ракетни пук хипотетички може да нападне 96 ваздушних циљева непријатеља, у оперативном борбеном радијусу до 400км.

Зашто је С-400 толико тражен у свету сазнајте ОВДЕ!

Извор: bog-rata.com

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА