Најновије

РАСТУ ТЕНЗИЈЕ НА СЕВЕРУ АФРИКЕ! ДА ЛИ СВЕТУ ПРЕТИ НОВА РАТНА КАТАСТРОФА? Америчка војска тврди да су им Руси оборили дрон у Либији

Америчка војска верује да је ненаоружану америчку беспилотну летелицу, која је нестала у близини главног града Либије прошлог месеца, у ствари оборила руска противваздушна одбрана и захтева повратак олупине дрона, саопштила је команда америчких снага у Африци.

Амерички дрон је оборен у Либији (Фото: Јутјуб)

Такав инцидент подвукао би све већу улогу Москве у Либији, где руски плаћеници наводно интервенишу у грађанском рату у име заповедника са седиштем у источној Либији, Калифе Хафтара.

Хафтар покушава да преузме главни град Триполи, који сада држи међународно призната Либијска влада националног споразума (ГНА).

Генерал америчке војске Стивен Таунсенд, командант снага САД у Африци, рекао је да верује да оператери ваздухопловне одбране у то време “нису знали да је у питању америчка летелица с даљинским управљањем када су пуцали на њу”.

“Али они сада засигурно знају коме припада и одбијају да је врате. Кажу да не знају где је, али ја у то не верујем”, рекао је Таунсенд.

Прочитајте ОВДЕ како су руски ловци уништили терористичка упоришта у Идлибу.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА