Најновије

ЛЕЧИЋ БРАНИ ДС: Главну реч морају да воде демократе!

Истакнути члан Демократске странке Бранислав Лечић изјавио је да главну реч у тој странци води "поверилац који је добровољно отписао камате".

Бранислав Лечић (Фото: Јутјуб)

"Добровољан отпис камате која повериоцу иначе законски припада, има своју цену. А то је ДС који му се управо испоручује", рекао је Лечић у интервјуу за данашњи Блиц.

Лечић истиче да ДС није на продају и да у странци главну реч морају водити демократе - чланови странке и легитимно изабрани странчки органи.

Он је указао да не могу Надзорни одбор и Статутарну комисију странке да замене ад хоц изабране комисије, додајући да они који су у њима нису ни свесни за коју је ствар њихова спремност да помогну ДС злоупотребљена.

Каже и да је на недавној седници Главног одбора, коју је напустио са још неколико колега, јер није добио реч, хтео да говори о ситуацији у странци, како да грађани опет препознају њихову политику, како је потрошено више стотина хиљада евра за које Драган Ðилас рекао да је уплатио у Фонадацију "Љуба Давидовић", о томе зашто стоји процес уједињења.

"Зато смо напустили седницу ГО, а не зато што смо се наљутили на Зеленовића", објашњава Лечић наводећи да се у ДС не може уводити диктатура.

Он наводи и да је на седници било кршења правилника, процедура и недокументованости вођења седнице, а то је, како каже, скандалозно за странку попут Демократске.

"Не можемо допустити да сломимо дух мислећих људи у ДС који ју је издвајао од свих других странака само да би неко сачувао већину у Главном одбору. То је злочин", сматра Лечић.

Поводом распуштања Омладине ДС и осталих одбора, каже да се омладином не може манипулисати и да је њихова реакција увек репер каква је крвна слика организације.

"Са оваквом омладином имамо шансе да преживимо", каже Лечић.

Каже и да ДС не би дошла у ову ситуацију да је он изабран за председника и од ње се не би правио "клон осталих партија" у којима не постоји демократски процес одлучивања.

Поводом примедби председника ДС Зорана Лутовца да води "политику против странке у Вучићевим медијима", каже да је жалосно да један доктор наука дозволи овакав "паланачко, аргументум ад хоминем речник".

Лечић истиче и да му је част што је део странке која је урадила неке од најсветлијих ствари које су се у Србији десиле, али му је криво што налепница "ДС није на продају" очигледно више не стоји тамо.

Пут опоравка странке види у томе да се пониште, како каже, страмне политичке одлуке од Статутарне комисије и повратак демократије у странку отвореним разговором свих органа странке. Сто се тичце бојкота избора каже да то као циљ није добра одлука, али као средство јесте.

"Проблем је што нама ни бојкот више није циљ. Нама је циљ тренутно проглашење бојкота", каже Лечић.

Он страхује и да би ДС након избора могла потпуно да нестане.

"Ко год мисли да страначка инфраструктура може да опстане без буџетских средстава, тај нема појма о функционисању државе или намерно нешто прећуткује", истиче Лечић.

Он је говорио и о томе да у Србији у овом тренутку има много већих проблема од ДС, као што су, како каже, сломљене институције, обесправљени грађани, одлазак младих, афере…

Рама се огласио поводом Вучићеве изјаве о Рачку и ово му поручио! Више о томе ОВДЕ.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА