Најновије

МАЛИ: Погледајте тај степен мржње ком је изложен Вучић; то није случајно

Министар Синиша Мали говорио је на тему слободе медија, гостујући на РТВ Панчево и том приликом је рекао да је председник Вучић изложен бројним нападима.

Синиша Мали (Фото: Јутјуб)

"Погледајте тај степен мржње и те измишљотине усмерене ка председнику. Кад вам неко стави снајпер испред вас на насловној страни, то није случајно. Ти уредници се баве тим својим послом деценијама уназад, значи знају шта раде. То су људи којима је све дозвољено", рекао је Мали гостујући у емисији на РТВ Панчево.

Он додаје да су се пре неколико дана, појавиле насловне стране недељника НИН са бившим припадником Јединице за специјалне операције Србије Звезданом Јовановићем како прима НИН-ову награду.

"Онда настаје халабука око тога да се тако црта мета људима који раде у НИН-у. А како се са тим снајпером онда не црта мета председнику?", рекао је Мали.

Он је подсетио на случај када су учесници протеста ушли у зграду РТС-а са тестером.

"Они могу све и никоме ништа, да руше знакове, градилишта у центру Београда. Њима је дозовољено да њих 15 уђе и блокира Ректорат и кажу то је демократија. Ми се боримо за наша права, а онда Ђилас и Трифуновић знају одлуку о мом докторату и пре окончања процеса", наводи министар и додаје да је Ђилас "уништио Београд".

"Ниво дуга је подигао на милијарду и 200 милиона евра, а приходи у његовим компанијама у то време су били 619 милиона евра", истакао је министар финансија.

Он каже да власт свакодневно одговара на питања новинара и то у моменту док други причају да нема слободе медија.

"Одговарате им на питања сваки дан, а они говоре како не постоји слобода медија. Па како то могу да кажу? Имају своје ТВ канале на броју 1 и 2 и стављају нас на насловне стране. Танка је линија између слободе медија и говора мржње", објашњава он.

Коментаришући изјаве, немачке канцеларке Ангеле Меркел на тему слободе изражавања, која је рекла да за све изречено мора да постоји одређена врста одговорности и да се слобода завршава тамо где почиње мржња, Мали је рекао да код нас не постоји одговорност.

"Код нас можете да лажете и да измисљате, а када се докаже да нема везе са истином онда идемо даље. Волео бих да чујем ста би они другачије урадили, шта мисле око Косова, економије, здравства и образовања", рекао је министар финансија.

Прочитајте ОВДЕ   ко се игра са “мртвим пленом” а тиче се Јовањице.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА