Најновије

ПОБОГУ, ШТА СЕ ОВО ДЕШАВА?! Вагони са токсичним садржајем исклизнули са пруге! Да ли прети опасност по околину и људе?!

Између железничких станица Матејевац и Сврљиг, на прузи Ниш - Зајечар ноћас у 00.35 сати, исклизнуло је пет вагон-цистерни товарених фосфорном киселином.

Теретни воз (Фото: Јутјуб)

Цистерне, са по једном осовином, се нису преврнуле и нема опасности по становништво и животну средину, саопштиле су "Инфраструктуре Железнице Србије".

Реч је о цистернама које су се налазиле у средини теретног воза број 52792, превозника "Србија Карго", који је саобраћао из Прахова за Шабац, наводи се у саопштењу. Како се додаје, комисија железнице изашла је на лице места и прецизно ће утврдити узрок ванредног догађаја. 

- Узрок овог исклизнућа није стање железничке инфраструктуре, која је управо на овом месту санирана током 2018. године - пише у саопштењу. 

"Инфраструктура Железнице Србије" напомиње да ниједна од цистерни није преврнута већ су само делимично исклизнуле из колосека. Наводи се и да цистерне нису оштећене и да нема никаквих цурења, као и да нема угрожавања становништва и животне средине. 

Рашчишћавање пруге је почело јутрос у четири часа, а очекује се да ће саобраћај на овом делу пруге поново бити успостављен у наредних 24 сата.

Погледајте ОВДЕ 5 сценарија за решење питања Косова и Метохије.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Пруга и теретни воз у Србији

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА