Најновије

ТРАМП ОПАСНО ЗАПРЕТИО ШИПТАРИМА: Ако не укинете таксе за робу из Србије, нема ништа од...

Вашингтон је почео са применом мера против одлуке тзв. косовске владе да не суспендује таксе на производе из централне Србије и БиХ, а приштинска Коха диторе упозорава да би те мере могле бити и појачане уколико влада у Приштини настави да инсистира на томе да неће да укине таксе. Коха диторе оцењује да ће то бити највидљивије у процесу трансформације косовских безбедносних снага у војску.

Амерички председник Доналд Трамп (Фото: Јутјуб)

У том контексту, лист подсећа да премијеру привремених приштинских институција Рамушу Харадинају није одобрена америчка виза како би присуствао Националном молитвеном доручку, као и да је амерички генерал отказао посету Приштини.  У међувемену, напомиње се у тексту, Харадинај инсистира да ће таксе бити укинуте када "Србија призна независност Косова".  Амбасада САД у Приштини потврдила је јуче да је командант Националне гарде Ајове, генерал-мајор Тимоти Ор, отказао посету Косову због, како кажу у амбасади, такси које су за производе из Србије наметнуле привремене приштинске инситуције.

"Зери" пише да је Демократски савез Косова, иначе најјача опозициона парламентарна странка, саопштио је да је отказивање посете команданта Националне гарде Ајове, генерал-мајора Тимоти Ора, због трговинских мера према централној Србији И БиХ, "дубоко забрињавајуће". Такса од 100 одсто, иако није званично потврђено, поред израде платформе за дијалог, била је тема јучерашњег састанка челника косовских институција у Приштини.

Према наводима приштинских медија, тзв. председник скупштине Кадри Весељи, који је сазвао састанак и тзв. косовски председник Хашим Тачи, захтевали су од Харадинаја да повуче одлуку о такси, како би се дала шанса дијалогу са Београдом. Харадинај је, међутим, поновио да такса остаје док Београд не призна једнострано проглашену независност Косова. Он сматра да такса није препрека за постизање финанлног споразума.

Заједница америчких Срба предала важну петицију Доналду Трампу. Погледајте ОВДЕ.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Косовски Срби против успостављања такси на робу из Србије од стране приштинских власти

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА