Најновије

БИСЕРКО ПОДРЖАЛА ХАРАДИНАЈА: Води кампању против промене граница, убеђује Србе да север КиМ не треба да буде припојен Србији

Председница Хелсиншког одбора у Србији Соња Бисерко и извршна директорка ове организације Изабела Кисић састале су се у Приштини са злочинцем ОВК и премијером непризнате државе Косово Рамушем Харадинајем са којим су договориле стратегију како да присиле Србију да призна ову самопроглашену државу!

Бисерко и Харадинај (Фото:kryeministri-ks.net)

Поред тога, на састанку је било речи и о злоупотреби српске заједнице на КИМ коју "треба убедити да је промена граница лоше решење за њих."

Харадинај је изјавио да је, наводно, са Соњом Бисерко и Изабелом Кисић разговарао само о положају мањина на Косову.

- Косово је модел за остваривање људских права, остварили смо значајан напредак ка демократији, казао је Харадинај.

Бисерко и Кисићева су, пише Информер, изразиле спремност да сарађују са свим приштинским институцијама којима су понудиле сву логистичку помоћ и све друго што им је неопходно за лобирање у оним земљама које нису признале Косово. Такође, Харадинају су понудиле помоћ и за "демотивацију Срба на КИМ."

Према Информеровим сазнањима, сарадници Хелсиншког одбора месецима су боравили на Косову и Метохији где су убеђивали припаднике српске заједнице да промена граница на КиМ није добро решење за Србе. У договору са приштинским привременим властима, Хелсиншки одбор у Србији, води активну кампању против припајања севера Косова и Метохије централној Србији.

У те сврхе, ова организација објавила је и монтирани извештај у којем су наведени подаци који уопште не одговарају стварној ситуацији на Косову и Метохији.

- Српска заједница налази се у незавидном положају а њене интересе нико не заступа. Косовски Срби јужно од Ибра осећају се напуштеним нарочито због идеје о подели коју сматрају као претњу по сопствени опстанак, главне су теза извештаја под називом "Српска заједница на Косову, замрзнути живот у замрзнутом конфликту."

Ово истраживање део је великог пројекта који, према сазнањима Информера, финансирају амбасада Норвешке у Београду и Балкански фонд за демократију. 

Да ли су Столтенберг и чланице заиста разочаране због косовске војске и такси и шта ће предузети прочитајте ОВДЕ.

Извор: Информер

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Војислав Шешељ о Наташи Кандић и Соњи Бисерко

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА