Најновије

ВЛАДИКА ЈОАНИКИЈЕ ОПЛЕО ПО МИЛУ: Некрст Ђукановић хоће да уређује Цркву! од Црне Горе је направио приватни феуд!

“Председник Црне Горе Мило Ђукановић се грубо умешао у унутрашње ствари СПЦ са жељом да измени њен статус и њено устројство. Тиме, на најгрубљи начин, крши Устав Црне Горе, будући да је, по Уставу, црква одвојена од државе”, оценио је владика Јоаникије.

Владика Јоаникије (Фото: Јутјуб)

“Оптужује нас да смо страни антидржавни елеменат, да не признајемо државу Црну Гору и њену независност – што није тачно. Када га због његове антицрквене делатности критикујемо са очигледним доказима да не поштује Устав и аутономију Цркве, он нас онда оптужује да нападамо државу. Он мисли да је држава његов феуд којим може господарити како је њему драго. Такво девијантно мишљење је вероватно последица његове тридесетогодишње владавине”, рекао је владика Јоаникије.

Он је подсетио да Мило Ђукановић хоће сада да оснује Цркву.

“Што се више бави том темом, све више показује незнање. Нити је крштен, нити има основних знања о Цркви. Произвео је неравноправност између верама. СПЦ трпи тешку дискриминацију у Црној Гори у односу на римокатоличку и исламску. Наша основна верска и имовинска права су угрожена, а за последицу, будући да смо ми православни већина у овој земљи, имамо нестабилност црногорског друштва. За све то је одговоран понајвише Ђукановић, будући да је сва власт у његовим рукама”, рекао је владика Јоаникије.

Прочитајте ОВДЕ зашто Срби и даље не могу у Црну Гору.

Извор: ИН4С

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА