Најновије

ВУЧИЋ: Нема силе која ће ме натерати да причам са лидерима опозиције (ВИДЕО)

Председник Србије Александра Вућић поручио је гостујући у емисији "Ново јутро" на Телевизији Пинк да ће се наставити борба за бољу Србију, да је спреман да разговара са народом, али да нема силе која ће га натерати на разговор са Јеремићем, Ђиласом и Обрадовиће.

Вучић (Фото: Јутјуб)

Председник Вучић говорио је о свим актуелним темама - притисцима, изборима, протестима, као и о питањима везаним за подизање животног стандарда грађана Србије.

Седми дан кампање "Будућност Србије“ је у току, а председник Вучић је гостујући у "Новом јутру" рекао да су се његова очеквиања испунила, јер како каже, показало се да је то јако важно за људе

Како је истакао и амбасадор Руске Федерације Александар Чепурин му је потврдио да то ради и предсдник Русије Владимир Путин.

 - Чепурин ми је потврдио да то ради чак и Путин. Видите са људима који су њихви проблеми. У Врању, Сурдулици или Владичином Хану сам био по ко зна који пут. Знао сам да тамо људи теже живе, знао сам шта могу да затекнем. Данас су ме радници Јумка дочекали узбуђено. И ту сам видео да се ти људи надају повећању примања, повећању плата. Када сам отишао у Радоницу, недалеко до Трговишта, где сам се изненадио када сам видео како људи раде и задовољни су – истакао је председник Вучић осврћући се на кампању „Будућност Србије“ која је у току.

 - Људи раде јер је то начин да своју децу прехране. То ми је подсрек, да морамо да радимо што више и што дуже – рекао је председник Вучић, рекао је да је на основу досадашње посете нашао подстрек да је потребно да се ради више

- Донели смо одлуку о субвенцији на гориво, јер то значи за радиника. Ми гледамо да им помогнемо, разговарамо са домаћинима како да им олакшамо - нагласио је предсеник Србије. 

Председник се осврнуо и на север земље, али како истиче, до сада се показало да је у Пчињском округу и даље теже.

 - Подигли смо Југ, али планирамо још увек да га дижемо. На југу је врела крв, и завхваљујем на топлом гостопримству, тако нешто сам и очеквиао. У Ковину су причали да нема људи, тамо ме је међутим више од 2.000 људи сачекало, то ме је искрено изненадило. У Белој Цркви ме је сачекало око 1.000, а у Пачеву је имало око 12.000 људи. Ја сам то видео са бине и изнанађен сам – каже председник додајући да је видео да људи виде ко ради и ко се бори за њих. 

Председник се подсетио и предсеничких избора, који су показали колико подршку од народа има.

 - Показали су и поновљени избори колико ме народ подржава. То се и данас дешава. Ја сам се изнанадио у Банату, када сам видео толики број људи – прича председник Вучић.

Кометар неких чланова опозиције да је кампања „Будућност Србије“ „парастос и опроштајна турнеја“, председник Вучић коментарише речима да се ти исити чланови сећају заправо своје прошлости.

- Немам ја проблем са тим! Ви сте много бољи и успешнији, и хајмо на изборе па ћемо да видимо шта би могло да буде. Имали су шест или седам изборних циклуса, могли су да ме прегазе. Ђорђе Вукадиновић је причао да ће да нас прегазе. Људе не итересујеј вика и дрека, већ шта може за њих да се уради – рекао је председник Вучић најваивши нове инвестиције у Србији.

Како је истакао, разговор са људима је заправо важна јер на тај начин могуће је утврдити шта је народу потребно.

-За нас је кључно да држимо здраву економију, да то није ствар партијских договора - рекао је Вучић.

Према његовим речима, сада имамо суфицит у будежти, финансирамо инфраструктурне пројекте, завршавамо ауто-путеве, почињемо да градимо пут Нови Сад – Рума – Шабац, Београд – Зрењанин – Нови Сад

- После тога нам остаје много путева у источној Србији, Жагубица – Бор, Мајданпек – Бор, да урадимо дунавску магистралу… - истакао је Вучић.

Шеф српске државе је истакао да је и железница приоритет и додао да би нови инвеститор требало све да промени, те да би исход преговора требало да буде познат крајем априла.

- У време социјалних мрежа, најлакше је продати негативну емоцију, рећи нешто лоше о некоме. Борите се на интернету, а ви морате да решевате проблеме у реалном животу. Да не причам колико има лажних профила – додао је Вучић.

Упитан да прокоментарише деловање опозиције, Вучић је рекао да он мисли да људи све знају.

- Нисам коментарисао ни за Ђиласа. Ја немам фирму која има 500 милиона евра, као што је било у његово време – рекао је Вучић И оценио да вређање професора Правног факултета у великој мери произилази из неваспитања и незнања.

- Мислим да су неки људи нервозни јер су очекивали да потписе на неке паприре стави већи број људи, посебно на Правном, Економском факултету…- нагласио је Вучић. Како је истакао у време социјалних мрежа је тешко истаћи се, за то морате да псујете најснажније, говорите ружне речи, да претите, то им је потврда да су важни.

- Како су кренули протести у Београду, насјнажнија подршка стиже из медија у Загребу, Сарајеву, Приштини. Приштински медији су направили главну вест од протеста 19 људи у Грачаници. Зашто се медији у Загребу радују пропасти Вучића? Смета им што је Србија снажнија – истакао је Вучић.

- Није проблем што сам ја крив, ми нисмо имали никакве сукобе од када сам ја на овом месту. То је лична мржња, жал што није на мом месту. Ја то са лакоћом носим. Проблем је што говорио лоше о Србији – рекао је Вучић коментаришући изјаву Вука Јеремића. 

Он је поручио да је снага коју има у народу је већа него Милошевићава, снага у војсци је двоструко већа, не рачунајући број војника, али да не чезне за ратовима и чини све да сачува мир и стабилност.

Упитан да ли је тачно да се састао са неким предсетавницима СзС, председник је навео да је било различити позива, али да он са њима неће да се састаје.  

- Хоћу да разговарам са народом, са људима, а не са овим лоповима. А зашто ти лопови нису у затвору? Затои што су они цео правосудни систем тако поставили…- подвукао је Вучић.

- Хоћу да разговарам са народом, са људима, а не са овим лоповима. А зашто ти лопови нису у затвору? Затои што су они цео правосудни систем тако поставили…- подвукао је Вучић И додао да се није уплашио њихових вешала.

- Не постоји сила која ће ме натерати да разговарам са Ђиласом, Јеремићем и Обрадовићем - рекао је председник Вучић.

- Суштина те мржње је што нећу да разговарам са Ђиласом, Јеремићем И Обрадовићем – рекао је Вучић И додао да он није човек који хоће да тражи излаз за себе да остане дан дуже, већ се бори за Србију. 

- Хоћете да ме смените? Па смените ме, али на изборима! Нека дођу други, па ћете видети у какав ће чабар да нас врате! Србија је мој живот, ја нећу да идем из земље, а надам се да неће ни моја деца – додао је председник И истакао да се не плаши и да нема намеру да бежи од њих.

Осврнувши се на недавно излагање Велимира Илића који на вео да Вучића нико неће да прими, он је рекао: "Неће да ме приме сви осим оних који у свету нешто значе и они су долазили у Србију када само када сам их ја звао".

Он је реакао да ће у 2019. годину бити одржана скупштина СНС на којој ће доћи до промене руководства.

- Наше је да радимо заједно, да себе мењамо на боље, слушамо примедбе људи – додао је Вучић. 

Председник Србије је најавио за ову годуну даље значајно повећање минималне зараде и да се нада ће најмања плата у Србији бити 30.000 динара, што ће се одразити и на смањење сиромаштва, као и повећање пензија и плата у јавном сектору.  

Упитан како коментарише своје опозиционе колеге, да не бране довољно коалицију, председник Вучић је рекао да свако сагледава на свој начин. 

- Оно што ја поштујем у политици је борба. проблем политичких противника је да не калкулишем. Ако народ жели другачију власт, нека је изабере. Плаше затовором, мене то не плаши. Никакву муку са тим немам и моја одлучност и посвећеност у раду је нешто што их секира – каже председник гостујући у Новом јутру. 

Председик се осврнуо на време власти Слободана Милошевића и Војислава Коштунице, који се нису значајно појављивали у медијма, и прокоментарисао да је њего посао да се бори за Србију и да је чињеница да то медији преносе. 

- Ја се сваког дана борим за Србију. Мени то није проблем, јер то је мој посао. Лакше им је да шире лажне вести, а ја одговарам на све и када треба и када не треба. Јесте ли некада у свету видели да сам обрукао Сбију- пита се председник Вучић, истичући да је од председника Русије добио искрено писмо пуно пријатељских порука.

Говорећи о таксама које је Приштина увела за производе из Србијие Вучић је рекао да чека да се укину таксе да би наставили разговори и истакао значај безбедности Срба на КиМ.

Да ли милиони за Вучићеву кампању долазе из џепова грађана прочитајте ОВДЕ.

Извор: Пинк

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА