Најновије

БОКАН: Зашто протести нису српски? То је најчешћи облик америчке интервенције и прављења државног удара на начин који њима одговара! (ВИДЕО)

Драгослав Бокан, председник „Института за Националну стратегију” је у емисији „Интервју”,  медијске куће „Центар” коју води и уређује Дејан Петар Златановић, говорио о томе какав став треба да заузму српске патриоте према личном режиму Александра Вучића и грађанско-народним опозиционим протестима који се дешавају широм Србије.

Драгослав Бокан (Фото: Јутјуб)

- Улични протест је најчешћи облик америчке интервенције и прављења државног удара на начин који њима одговара. Ако желимо да мењамо власт у Београду морамо тако да запушимо све рупе, уништимо све авети, безбожно антисрпство, одвратни урбани код презира према свему традиционалном. Што се тиче протеста у Србији, сада се дешава екстремно издувавање енергије, и доћи ће до засићења као што се десило и са Прелетачевићем, која је тада била много ведрија духовитија идеја, окренута против политике као такве да би се цела прича распала...као балон...Да ли ико чује шта говори Бане Трифуновић и какве су то поруке и каква је то линија? упитао је Бокан и додао да једног од организатора протеста Јелену Асановић, мада каже да иза ње стоје други фактори, зову нова Наташа Кандић и да говори бруталније и антисрпскије од Ане Брнабић.

- Њима је осећање за српство и Србију нула, могу да поверујем да Ђилас можда нешто и осети а за Асановићку сам апсолутно сигуран да не може ништа да осети у вези са тим. Она се није случајно појавила. Ако режим прави катастрофалне лоше ствари, очајну селекцију негативних јунака приче онда они који то желе да промене морају да буду бољи од њих а не да буду исти а на други начин лоши. Овде имамо варијанту да причају раде и мисле антисрпски. Морам да осетим отаџбинско осећање у њима, ако то не ураде чему служе ти протести? Напад на режим кој у себе не укључује однос према Косову који опет мора да буде прецизно дефинисан. Ако су се лидери Савеза повукли са првих протеста, а неке су клинце поставили, ако је то њихова стратегија, а изабрали су нека имена да говоре уместо њих као Банета Трифуновића, ја као Србин и српски националиста се бринем шта ће бити са Србијом у овом чудном свету који нема превише милости према националном идентитету и верском питању, брине ме да не дођемо опет у нови комунизам, каже Бокан и додаје:

- Може човек да трпи неправду али то не значи пристајање на њу. Излазак у побуну мора да буде мотивисан чистим принципима. Не сме да буде аморфна маса која се прикључује Западу, бежи од полиције. То ми личи на издувавање, ту постоји феномен трошења енергије. Као што 5. октобар није донео ништа ново јер се издувала енергија. Људи су живели у нади да ће се десити нешто боље, десило се окупљање, а није се десило ништа ново, баш као и солидарна енергија током бомбардовања, када смо имали осећај братства и нисмо били само аморфна маса, већ народ, макар на тренутак, рекао је Бокан тако објаснивши зашто протести у Београду и Бања Луци нису српски и отаџбински као што је био Први српски устанак. Он је у емисији причао и о српској јавности и њеном ставу према Српској православној Цркви и патријарху Иринеју, о страдању Цркве и православног народа и ставу СПЦ према Косову и Метохији,

Такође, било је речи и о томе да ли опозициони протести одговарају Вучићу и западним амбасадама и принципима за побуну  и какву власт хоће Срби,  као о западним ботовима и сендвичарима и како Запад организује протесте у Венецуели.

Сазнало се и да ли се жели изазвати сукоб у Београду да би се скренула прича са Косова, Отпору и Ани Брнабић, са чиме треба мењати садашњу СНС власт и о могућем грађанском рату међу Србима и косовском завету, као и о узроцима за Први српски устанак и патриотској православној заклетви устаника. Најављен је и патриотски протест, који се под називом Зауставимо велеиздају, Косово је Србија!” организује у Београду, на Тргу Николе Пашића, 18. фебруара у 17:00 часова.

Погледајте видео:

Прочитајте ОВДЕ ко каже да по свему судећи Косово неће моћи да се реши без рата.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА