Најновије

ДОБИЛИ СУ ЖЕСТОК ШАМАР: Тачи у огромној паници! Да ли ово значи да се Косово ускоро враћа под ингеренције Србије?!

Хашим Тачи у страшној паници, јавно признао да је Приштина у великој опасности да остане без најважнијег савезника: Таксама смо Србији нанели малу штету, а ми смо добили жесток шамар од САД, рекао је.

Хашим Тачи (Фото: ksgovnet)

Председник САД Доналд Трамп не рачуна више на Албанце са Косова као на озбиљне и поуздане савезнике, а ако власти у Приштини наставе да игноришу захтеве Вашингтона, потпуно ће их отписати и стаће на страну Срба и Србије!

Полако се повлаче

Ово, веровали или не, тврди самозвани председник лажне државе Косово Хашим Тачи! Он је јавно признао да је Приштина у великој опасности да остане без свог најважнијег савезника. Да је званични Вашингтон потпуно изгубио стрпљење због упорног одбијања Приштине да укине таксе од 100 одсто на увоз српске робе, показује и оштро писмо које су амерички званичници послали привременим институцијама на Косову (видите оквир), али и помирљива изјава 'косовског премијера' Рамуша Харадинаја, који одједном саопштава да је спреман да привремено укине таксе.

Колико је Приштина у паници, сведочи сам Тачи, који каже да никада није помислио да би могли да дођу у позицију да се односи косовских Шиптара са САД доводе у питање. 

- Не верујем да постоји иједан лидер на Косову који се осећа добро зато што је Србији нанета штета од неколико милиона евра, а да је због тога Приштина од САД добила шамар. Приштина не треба да буде страна која блокира дијалог. Верујем да ћемо у данима и недељама које долазе наћи креативно решење. Никаква штета нанета Србији не оправдава штету начињену односима Приштине са Америком... - рекао је Тачи.

Истовремено, Харадинај је нагласио да је спреман да на дневни ред седнице владе стави питање суспензије такси.

- Уколико неко од чланова кабинета иницира суспензију такси на робу из Србије, премијер ће омогућити да одлука буде размотрена на седници владе - изјавио је Харадинајев саветник Доњета Гаши. 

Да ће приштинске таксе ускоро бити укинуте, верује и Дарадан Ислам, политички аналитичар из Приштине, који каже како очекује да ће Харадинај врло брзо изговорити "чаробне речи".

- Одлука о укидању такси нормализовала би односе Приштине са САД, помогла би развоју економије на Косову и расту инвестиција, што би била озбиљна помоћ, пре свега, економском расту и трансформацији Косовских безбедносних снага у војску - рекао је Ислам.

Прочитајте ОВДЕ шта се то Харадинају никако не свиђа и шта ће заменити.

Извор: Информер/Ало

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Дуци Симоновић: Прљава стратегија запада је уништити Словене и освојити њихов животни простор!

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА