Најновије

Грађани финансирају Вучићеву кампању, а функционери неће да кажу колико кошта

Ко финансира кампању председника Србије "Будућност Србије"? И због чега се одвија уочи могућих ванредних избора у Србији? Из изјава представника Владе Србије и функционера СНС закључује се да се Вучићеви обиласци финансирају новцем грађана, али председница Владе тврди да у томе нема ничег спорног, и поставља питање - зашто је то тема?

Вучићева кампања (Фото: Јутјуб)

До краја фебруара Српска напредна странка одлучиће иде ли се на ванредне парламентарне изборе. И баш док се о таквој одлуци још само нагађа председник странке, и Србије, Александар Вучић одлучио је да обиђе земљу. Било избора или не, кампања не изостаје. Наиме, управо је тако називају из Председништва Србије када новинаре позивају да испрате кампању "Будућност Србије". Међутим, они који у тој кампањи, поред председника, учествују не одговарају јасно ко је финансира и колико кошта.

"Не знам о каквом финансирању кампање причате, зато што ништа у томе нисам видела да је потребно посебно финансирање", каже премијерка Ана Брнабић.

Па финансира се постављање бине, постављање озвучења, аутобуси који довозе људе, ограде око места где се држе говори...

Брнабић: Финансира се у складу са оним што су уставна овлашћења Владе, председника, ја не знам зашто је то тема. Није као да је кампања у којој имате ватромет и да је нека скупа, имате најосновнију бину, озвучење најосновније да разговарамо о томе шта смо урадили за грађане.

Да се управо новцем грађана финансира кампања, каже и потпредседник СНС-а Миленко Јованов.

"Председник државе ради свој посао и као што видите, председник државе новац из буџета који му дају користи тако што ради", рекао је Јованов.

Да ли је ово предизборна кампања, односно увод у њу?

Јованов: Сачекаћете две недеље, па ако то буде било, онда ћу вам одговорити шта је и како је.

Кампања "Будућност Србије" замишљена је тако да може да се прилагоди различитим сценаријима, сматра истраживач јавног мњења Бојан Клачар.

"Она је најпре настала као контратежа, као контрареакција на протесте, али је, с друге стране, направљана да може и да функционише за случај расписивања ванредних избора. Ова кампања може да представља увод у неку нову изборну кампању", оцењује.

С обзиром на то да је Вучић најавио да ће обићи 29 округа и више од 100 општина у Србији, Клачар додаје да би та кампања могла да потраје месецима, тачније и до редовних парламентарних избора 2020.

Када ће највероватније бити избори прочитајте ОВДЕ.

Извор: Н1

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Вучић: Одакле им паре за кампању, људи неће преваранте

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА