Најновије

ПУТИН О ТРАМПУ: Он покушава да испуни предизборна обећања, што је ретка пракса у САД

Председник Русије Владимир Путин изјавио је да је једина исправна одлука, када је реч о најављеном повлачењу америчке војске из Сирије, предавање контроле над територијама на којима се војници САД налазе сиријским оружаним снагама.

Путин и Трамп (Фото: Риа)

- Што се тиче повлачења америчке војске, знамо да председник Сједињених Америчких Држава (Доналд) Трамп прилично активно ради на испуњавању својих предизборних обећања, што се веома ретко дешава у политичком животу САД у пракси. Једно од тих обећања било је повлачење америчке војске из Сирије, али како је овде малопре наведено, унутрашња политичка ситуација је таква, да не успева увек да постигне оне циљеве које је пред себе поставио. Шта ће се даље догађати не знамо, али данас констатујемо да великих промена на територији нема - рекао је Путин након трилатералног састанка о Сирији с лидерима Ирана и Турске, Хасаном Роханијем и Реџепом Тајипом Ердоганом у Сочију. 

Руски председник је истакао да би повлачење америчких војника из Сирије било позитиван корак, као и да је неопходно да се те области врате под контролу Дамаска.

- Полазимо од тога да ће се то ипак догодити, а ако то буде тако, једино исправно решење питања безбедности јесте предавање тих територија под контролу сиријских оружаних снага - рекао је Путин. 

Он је додао да би повлачење америчке војске било позитиван корак, јер би допринело стабилизовању ситуације у тој области Сирије. 

Путин је нагласио да очување територијалне целовитости Сирије, уз решавање сукоба, важи и за зону Идлиба.

- Сви полазимо од тога да један од принципа решавања кризе мора да буде поштовање територијалне целовитости Сирије. То се тиче и зоне Идлиба, то се тиче и територија око Еуфрата, укључујући источни део - рекао је Путин. 

Лансирана иницијатива да САД уведу потпуну поморску блокаду Венецуеле! Све да не би дозволили Русији да… Прочитајте ОВДЕ све о томе.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Трамп: Путин је добар ривал.

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА