Најновије

ЂУКАНОВИЋ СЕ БРАНИ ОД ОПТУЖБИ: Нико није плаћао моје рачуне и одморе, Кнежевић је клептоман и преварант! (ВИДЕО)

Председник Црне Горе Мило Ђукановић је у једној емисији поручио да неће поднети оставку, да је против одбеглог тајкуна Душка Кнежевића и његових банака поднео две тужбе.

Мило Ђукановић (Фото: Јутјуб)

За Кнежевића каже да је недостојан противник чији су инструктори они који желе да промене власт у Црној Гори, а то је, како каже, машинерија партијско-медијско-НГО-овска. За Кнежевића каже да је клептоман, очајник и беспризорни преварант, а да су га инвеститори из УАЕ назвали и сподобом.

Ђукановић истиче да није сматрао, како каже, нужним да унижава функцију председника да одговара на оптужбе без аргумената које је износио бегунац од правде.

“30 година сам у политици и нисам побегао ни од једног дијалога. Увек сам ценио могућност да са достојним противником укрстим аргументе. Теже је када наспрам себе имате недостојног противника и човека који покушава да побегне од одговорности за учињене незаконитости”, казао је Ђукановић одговарајући на питање зашто одмах није одговорио на оптужбе Кнежевића.

Нисам властољубив

“Не зато што сам властољубив, него зато што мислим да је ово континуитет борбе за оне вредности за које се боримо последњих двадесетак година”, јасан је Ђукановић.

Председник Црне Горе каже да је ДПС спреман да о афери разговара у парламенту и да нису никада бежали од мегдана. 

Говорећи о случају Славољуба Стијеповића, Ђукановић је поручио да људи који су на власти, морају и својим примерима показати да су достојни функција које обављају. ДПС је, и у случају Светозара Маровића, показао да су сви једнаки пред законом, каже председник државе. 

“Нећемо се жалити на решења АСК, већ смо већ реализовали њихове налоге. Новац је већ враћен у буџет”, рекао је Ђукановић.

Ђукановић је казао да је поднео две тужбе против Кнежевића и његових банака, као и кривичну пријаву.

“Измирио сам наводни дуг који сам имао према Атлас банци и поднео тужбу због незаконитог поступања у том случају”, појаснио је Ђукановић.

Каже да сумња да је тај дуг икада постојао.

Председник је поновио да је кредит код Пиреус банке 2007. узео и затим га вратио према закону. 

“Законито и морално сам узео кредит и вратио га после годину”, рекао он.

Ђукановић је поновио да је био сам корисник две картице Атлас банке.

“Све обавезе сам уредно измиривао”, јасан је Ђукановић.

Када је реч о кредиту који је узео, а који је помињао Кнежевић, Ђукановић је рекао да је узео креди од милион и по евра у јулу 2007, а да га је вратио у јулу 2008. године.

“Никада нико није плаћао моје рачуне, нико никада није плаћао моје одморе. То је измишљотина једног очајника који покушава да оваквим темама скрене пажњу своје одговорности са основне теме, а то је да је уништио свој бизнис, оставио бројне раднике без посла и плата”, каже. 

Тврди да нема шансе да Кнежевић има снимак како му даје новац нити да разговарају о томе да му да новац.

“Нико на планети није дошао у позицију да са мном разговара о деоби профита, заједничком бизнису, овој или оној некретнини”, категоричан је био Ђукановић.

Додаје да је циљ свега овога политички земљотрес.

“Али имамо имунитет да се одупремо овим изазовима. Када је реч о банкарском систему, јесмо на проби, али проблеме успешно санирамо. У Фонду за заштиту депозита постоји новца да се исплате депоненти. Ради се на докапитализацији Атлас банке. Постоје интересовања екстерних инвеститора да би могли да плате 22 милиона и уђу у ту банку. Добро је да су депозити за последњих седам-осам дана порасли за 30 милиона еура. Не бих рекао да је реална опасност да ово што се догодило са ИБМ и ово што се дешава са Атлас банком, угрози банкарски систем”, тврди председник Црне Горе.

Он тврди да одбегли тајкун покушава да рашири инсинуацију о свом значају у Лондону и каже како ће отићи у Вашингтон. 

“Са Великом Британијом имамо изузетно развијене односе. Тешко ми је да претпоставим да Велика Британија због било ког појединца и човека који је побегао из државе пред законом, доведе у питање једно такво партнерство”, јасан је он.

На новинарску тврдњу да је основао офшор компанију на Кипру, 2006. године, Ђукановић напомиње да је то период када је улазио у бизнис, када формира такву фирму на Кипру.

“Та фирма је формирана и није живела ниједан дан, преко ње није прометован ниједан цент, та фирма не постоји”, рекао је он. На питање зашто није пријавио фирму на Кипру, Ђукановић каже да то није учинио јер та фирма није радила. 

На поновљено питање зашто је крио од јавности да је основао фирму, председник је поновио да је то из разлога да преко ње није ништа радио. 

“Ту нема ничег незаконитог. Та фирма никада није стављена у функцију”, казао је Ђукановић.

Прочитајте ОВДЕ ко је извиждао Ану Брнабић у Орашцу и како је реаговала.

Извор: Курир/CDM

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА