Најновије

ХРВАТСКА ДРЖАВА ВИШЕ НЕ ПОСТОЈИ: Умрла је и у сандуку донесена у Загреб (ВИДЕО)

Јосип Јуретић, који је седам дана пешачио носећи мртвачки сандук покривен хрватском шаховницом, стигао је данас на загребачки Марков трг, а циљ му је био да покаже да "Хрватска држава више не постоји".

Хрватска је умрла (Фото: Јутјуб)

Јуретића је испред владе зауставила полиција и привела на разговор, где је задржан око пола сата. И на Марковом тргу га је дочекала неколицина његових истомишљеника и припадника полиције задужених за чување зграде владе. Они Јуретићу нису дозволили да у зграду владе унесе мртвачки сандук прекривен шаховсницом.

- Полиција ме питала зашто сам се уопште одлучио на овакав чин, на кога сам огорчан и с којиим циљем долазим на Марков трг - рекао је Јуретић.

Није познато да ли ће против Јуретића бити поднета кривична пријава.

- Људи можда немају такав утисак, аи овај сандук је веома тежак, има 120 килограма држава је постала поприлично тешка по криминалу и лоповлуку. Заправо се више не види смисао ове државе, је ли држава ту да служи грађанима или да служи саборским заступницима и политичарима. Ми смо као становници постали грађани трећега реда, људима извршиоци одузимају имовину, против нас се проводе тзв. хумани закон - рекао је Јуретић и додао да људи у Хрватској умиру од болести, а ХДЗ гласачима у Босни и Херцеговини поклања 40 милиона куна, конкретно болници у Мостару.

Истиче да су деца у Хрватској буквално гладна и јадна, а новац се, каже, донира другој држави.

- Можда највећа рак рана ове државе правосуђе, морам га назвати кривосуђе, о томе имам јако пуно тога да кажем, јер се конкретно на Фини се спроводи преко девет млиона протизаконитогих извршења, а за то време криминалци слободно шећу, а недужни грађани се када дају 10 куна милостиње затварају и глобе с преко хиљаду куна - рекао је.

Јуретић је пре доласка на Марков трг рекао да је његова једина порука да грађани морају сами да се изборе за себе, јер им нико неће помоћи.

- Ова држава правно уопште не постоји, мислим да је то свим грађанима јасно - рекао је.

Упитан шта се налази у кочеу, Јуретић је рекао да је унутра ''порука за владу''. Иначе, напоменуо је да је ковчег власништво владе, јер је купљен на име Републике Хрватске, тако ако, како каже, полиција покуша да га оштети или отме, одговараће грађанима Хрватске.

Како реклама РТС позива на рушење Вучића и СНС, погледајте ОВДЕ.

Извор: 24sata. hr

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Либерланд између Србије и Хрватске

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА