Најновије

"АУТОНОМИЈА И ДЕЦЕНТРАЛИЗАЦИЈА СПАШАВАЈУ ЉУДЕ"! У јеку борбе против короне, покушавају да отуђе Српску Атину!

Суоснивач организације Србија 21 Бојан Ђурић изјавио је данас да је чињеница да је Војводина као покрајина “знатно боље поднела удар короне” још један аргумент који показује да аутономија и децентрализација “спашавају људе, а не уништавају земљу”.

Суоснивач организације Србија 21 Бојан Ђурић (Фото: Јутјуб)

“Очито је сад већ да је Војводина, у медицинском смислу, знатно боље поднела удар короне. Из тога можемо нешто да научимо и обновимо неке од фундаменталних политичких тема, које су многи одбацивали као споредне, а сада се види да су виталне за људе и целу земљу”, написао је Ђурић на свом прифилу Твитеру.

Према његовим речима, то су теме јачања аутономије, као и разговор о политикама које не морају бити исте у сваком делу Србије.

“Аутономије и децентрализације спашавају људе, не уништавају земљу. Различитим деловима Србије су потребни много већи степени слободе, самосталности, одговорности”, навео је Ђурић.

Србија 21 је део коалиције Удружена демократска Србија, коју чине и Војвођански фронт на челу са Лигом социјалдемократа Војводине, Странка модерне Србије и Грађански демократски форум.

Када се укида ванредно стање у Србији, прочитајте ОВДЕ.

Извор: autonomija.info

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА