Најновије

ПУТИН: Европа не жели америчке ракете, али не сме да се буни! (ВИДЕО)

Председник Владимир Путин је на крају разговора са белоруским колегом Александром Лукашенком изјавио да у свету не постоје у потпуности независне државе — свет је узајамно повезан.

Владимир Путин (Фото: Риа)

„Да ли мислите да нека од европских држава жели да се америчке ракете кратког и средњег домета појаве у Европи? Не жели нико, али седе и ћуте. Где је ту њихов суверенитет?“, запитао се Путин.

„Изгледа да они мисле да им је у крајњем интересу организација (НАТО) у коју су уложили део свог суверенитета“, додао је он.

Шеф државе, настављајући ову тему, приметио је да је Европски парламент преузео доношење одлука за све чланице ЕУ, што је у своје време вршио Врховни савет СССР.

„У свету нема у потпуности независних држава“, закључио је руски лидер.

Говорећи о ситуaцији у Евроазијском економском савезу, Путин је подсетио да у његовом саставу постоје наднационални органи којима су државе-чланице предале део својих овлашћења, и тиме је створена одређена узајамна повезаност.

„Део суверенитета, део наше независности смо тамо уложили, знајући да нам то осигурава велики степен конкурентности“, рекао је руски председник.

Путин је уверен да ће Савезна држава Русије и Белорусије „у мирном, пословном, пријатељском режиму“ разумети у ком правцу се може кретати напред, без наношења штете државама и народима, већ напротив, стварајући боље услове за будућност двеју држава.

Прочитајте ОВДЕ зашто Трамп уводи ванредно стање.

Извор: rs.sputniknews. com

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Путин је најавио завршни ударац терористима.

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА